Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομάδα που θα ασχολείται αποκλειστικά με την Ελλάδα συστήνει η ΕΤΕπ

Ομάδα που θα ασχολείται αποκλειστικά με την Ελλάδα συστήνει η ΕΤΕπ

Στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας αναζήτησης επενδύσεων για την Ελλάδα η ΕΤΕπ συστήνει ομάδα που θα ασχολείται αποκλειστικά με την Ελλάδα. Επικεφαλής αυτής, η οποία θα ανανεώσει τις σχέσεις της με τις ελληνικές τράπεζες και θα διερευνήσει τις προοπτικές που ανοίγονται για επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, θα είναι ο Ν.Τζένετ. Η πρωτοβουλία αυτή συζητήθηκε στη συνάντηση του προέδρου της ΕΤΕπ Β.Χόιερ με τους υπουργούς Ευ.Τσακαλώτο, Γ.Σταθάκη και τον υφυπουργό Αλ.Χαρίτση.

Στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας αναζήτησης επενδύσεων για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) αναβαθμίζει το γραφείο της στην Αθήνα, συστήνοντας ομάδα που θα ασχολείται αποκλειστικά με την Ελλάδα. Επικεφαλής αυτής, η οποία θα ανανεώσει τις σχέσεις της με τις ελληνικές τράπεζες και θα διερευνήσει τις προοπτικές που ανοίγονται για επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, θα είναι ο Νικολας Τζένετ.

Η πρωτοβουλία αυτή της ΕΤΕπ, συζητήθηκε σε συνάντηση του προέδρου της ΕΤΕπ Β.Χόιερ με τους υπουργούς Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτο, Οικονομίας και Ανάπτυξης Γ.Σταθάκη και τον υφυπουργό Οικονομίας Αλ.Χαρίτση. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων.

Ανακοινώνοντας της πρωτοβουλία για τη σύσταση της ομάδας, ο κ. Χόιερ τόνισε ότι η ΕΤΕπ εργάζεται εντατικά για τη χώρα μας σε μια προσπάθεια αναζήτησης επενδύσεων, μέσα από το πακέτο Γιούνκερ και άλλων ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και της έρευνας.

Ο κ. Σταθάκης καλωσόρισε την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ και επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει πολλές παράλληλες πρωτοβουλίες στον τομέα αυτόν, στις οποίες περιλαμβάνεται η μετεξέλιξη του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) σε έναν φορέα-ομπρέλα για τη διαχείριση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και η διεύρυνση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (IFG) για τη χρηματοδότηση του μετοχικού κεφαλαίου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2016, θα έχει ετοιμαστεί νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα και αναφέρθηκε επίσης στο υπό ίδρυση Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας.

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων και θεσμών, ώστε να διευκολυνθούν οι επενδυτικές προσπάθειες της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024