Γκάλοπ: To 84,5% δηλώνει απογοητευμένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης
Ποσοστό 84,5% των ερωτηθέντων σε έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο με τις έως τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης. Μη ικανοποιημένο, εξάλλου, δηλώνει το 67% των ερωτηθέντων που στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δήλωσαν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
Ποσοστό 84,5%των ερωτηθέντων σε έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ δηλώνει ότιδεν είναι ικανοποιημένο με τις έως τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης. Μη ικανοποιημένο, εξάλλου, δηλώνει το67%των ερωτηθέντων που στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δήλωσαν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
Το 66,5%των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του (σίγουρα ή μάλλον) θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Επίσης, το 77,5% εκτιμά ότι τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση. Την ίδια απάντηση έδωσε το 57% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας, το 51,5% επιθυμεί να συγκροτηθεί οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, το 21% ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ την αναζήτηση στήριξης από τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ το 18,5% τάσσεται υπέρ της προσφυγής σε πρόωρες κάλπες.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων