Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγριογούρουνο το έσκασε από σφαγείο και έσωσε τη ζωή του για πάντα

Αγριογούρουνο το έσκασε από σφαγείο και έσωσε τη ζωή του για πάντα

Αγριογούρουνο που το έσκασε από το σφαγείο, για να μην καταλήξει έδεσμα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, πήρε... χάρη από τον ιδιοκτήτη του, μετά από μια πανεθνική κινητοποίηση αλληλεγγύης. Ο δραπέτης για τέσσερις ημέρες περιφερόταν ελεύθερος και η φυγή του συγκίνησε πολλούς φιλόζωους.

Αγριογούρουνο που το έσκασε από το σφαγείο, για να μην καταλήξει έδεσμα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, πήρε… χάρη από τον ιδιοκτήτη του, μετά από μια πανεθνική κινητοποίηση αλληλεγγύης.

Αποφασισμένο να σώσει το τομάρι του, το αγριογούρουνο, βάρους 110 κιλών, το έβαλε στα πόδια την περασμένη Δευτέρα στην πόλη Μιέλμπι της κεντρικής Σουηδίας. Ο ιδιοκτήτης του κατάφερε να το εντοπίσει τέσσερις ημέρες αργότερα και όπως διαπίστωσε ήταν ζωηρότατο και πανευτυχές για την ελευθερία που απολάμβανε τις προηγούμενες ημέρες.

«Είναι σε τέλεια φόρμα, καταβρόχθιζε σαπισμένα φρούτα και άλλες νοστιμιές» αφηγήθηκε ο ιδιοκτήτης στη δημόσια τηλεόραση SVT. Όπως εξήγησε, ο «δραπέτης» είχε μεγαλώσει στο ύπαιθρο, σε φάρμα βιολογικής εκτροφής και είχε την πολυτέλεια να περιφέρεται όπου του άρεσε.

Η φυγή του συγκίνησε πολλούς φιλόζωους και οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων που κινητοποιήθηκαν αμέσως και συγκέντρωσαν, μέσω του Facebook, 2.500 υπογραφές ζητώντας από τον κτηνοτρόφο να του χαρίσει τη ζωή.

«Μετα από τόσο σαματά, αποφάσισα να το αφήσω να ζήσει μέχρι νεωτέρας» διαβεβαίωσε εκείνος.

Η Συμμαχία για τα Δικαιώματα των Ζώων ανέφερε στον ιστότοπό της ότι επικοινώνησε με τον εκτροφέα και του ζήτησε να επιτρέψει στο αγριογούρουνό του να πεθάνει από βαθύ γήρας…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024