Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Βαγδάτη του αμερικανού υπουργού Άμυνας

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Βαγδάτη του αμερικανού υπουργού Άμυνας

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ έφθασε σήμερα, Τετάρτη, στη Βαγδάτη για συνομιλίες με αμερικανούς διοικητές, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης τρόπων για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που ελέγχει τμήμα του Ιράκ.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ έφθασε σήμερα, Τετάρτη, στη Βαγδάτη για συνομιλίες με αμερικανούς διοικητές, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης τρόπων για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που ελέγχει τμήμα του Ιράκ.

Ο Κάρτερ που επισκέφτηκε χθες, Τρίτη, την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ, απ’ όπου απογειώνονται τα αμερικανικά αεροσκάφη που βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές, θα παραμείνει μερικές ώρες στην ιρακινή πρωτεύουσα, όπου θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της ιρακινής κυβέρνησης και του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Κάρτερ είχε δηλώσει νωρίτερα, αρχίζοντας το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή, ότι θα ζητούσε από τους διοικητές «να ενημερωθεί για τις τελευταίες εκτιμήσεις τους για την κατάσταση στα πεδία των μαχών και επίσης για τις σκέψεις τους όσον αφορά τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να επιταχύνουμε την εκστρατεία για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους».

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στη Συρία και το Ιράκ.

Το ταξίδι του Κάρτερ πραγματοποιείται εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων των αμερικανικών κινήσεων για κλιμάκωση της στρατιωτικής εκστρατείας των ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών, οι οποίοι έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις σε χώρες της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων με 130 νεκρούς στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Τον Δεκέμβριο, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σχέδια για την ανάπτυξη επίλεκτων αμερικανικών στρατιωτικών μονάδων στο Ιράκ για να πραγματοποιήσουν επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη γειτονική Συρία.

Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι στρατιωτικές προσπάθειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά των τζιχαντιστών κλιμακώνονται αλλά τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ταχύτερη πρόοδος στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών. Ο Κάρτερ δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού θα ζητήσει επίσης από τους συμμάχους των ΗΠΑ να συνδράμουν περισσότερο στη στρατιωτική εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι θέλουν να στείλουν συμβούλους και να αναπτύξουν μαχητικά ελικόπτερα για να βοηθήσουν τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας στην ανακατάληψη της πόλης Ραμάντι από το Ισλαμικό Κράτος. Στις ένδεκα αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού χθες, Τρίτη, πέντε είχαν στόχο την περιοχή του Ραμάντι, δυτικά της Βαγδάτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024