Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας στον Πολ Μέισον: Αν έλεγα «όχι», θα γινόμουν ήρωας για μια βραδιά

Τσίπρας στον Πολ Μέισον: Αν έλεγα «όχι», θα γινόμουν ήρωας για μια βραδιά

«Αν είχα φύγει εκείνη τη νύχτα, θα ήμουν ήρωας για μια βραδιά ή δύο, ίσως τρεις, αλλά θα ήταν καταστροφικό για τις επόμενες ημέρες και νύχτες αυτό» δηλώνει στον Πόλ Μέισον ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ #ThisIsACoup που ετοιμάζει εδώ και καιρό ο βρετανός δημοσιογράφος και παρουσιαστής του Channel 4 News και του Guardian μαζί με τη Θεόπη Σκαρλάτου.

«Αν είχα φύγει εκείνη τη νύχτα, θα ήμουν ήρωας για μια βραδιά ή δύο, ίσως τρεις, αλλά θα ήταν καταστροφικό για τις επόμενες ημέρες και νύχτες αυτό. Όχι μόνο για μένα, αλλά για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Η καρδιά μου είπε ‘όχι’, αλλά το μυαλό μου έλεγε πως έπρεπε να βρούμε μια λύση. Αν έφευγα θα κατέρρεαν οι τράπεζες και η οικονομία» δηλώνει στον Πόλ Μέισον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ #ThisIsACoup που ετοιμάζει εδώ και καιρό ο βρετανός δημοσιογράφος και παρουσιαστής του Channel 4 News και του Guardian μαζί με τη Θεόπη Σκαρλάτου.

Ο έλληνας πρωθυπουργός συμπληρώνει: «Νομίζω πως χάσαμε χρόνο. Στο τέλος μας τελείωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις. Αν το ήξερα αυτό, θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή».

Η έκφραση This Is a Coup (Αυτό είναι πραξικόπημα) έγινε παγκόσμιο σύνθημα για τη στάση των Βρυξελλών προς τον έλληνα πρωθυπουργό και έγινε νούμερο 1 hashtag παγκοσμίως.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, το ντοκιμαντέρ εξιστορεί πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέστρεψε την πρώτη ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση της σύγχρονης ιστορίας.

Στα τέσσερα επεισόδια καταγράφονται η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τη νίκη, η περίοδος της διαπραγμάτευσης και τελικά ο έντιμος συμβιβασμός, ενώ φιλοξενούνται συνεντεύξεις του Αλέξη Τσίπρα, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Γιάνη Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο Πολ Μέισον σημειώνει: «Οι Έλληνες πίστεψαν πως θα μπορούσαν να νικήσουν τη λιτότητα. Η Ευρώπη τους έδωσε μια επιλογή: Συμβιβαστείτε ή θα καταστρέψουμε την οικονομία σας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024