Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Επτά Μουσεία» με ξεναγό τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη στο Mega

«Επτά Μουσεία» με ξεναγό τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη στο Mega

Νέα σειρά ντοκιμαντέρ με ξεναγό τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη ξεκινάει την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 17:20 με πρώτο σταθμό το Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας των αδελφών Τσαλαπάτα στο Βόλο. Το ταξίδι που ξεκινάει από τη Μασσαλία γίνεται με αφορμή ένα κεραμίδι με την επιγραφή: «TSALAPATA VOLO GRECE». Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ψάχνει να βρει τον τόπο προέλευσής του. ‘Ετσι […]

Νέα σειρά ντοκιμαντέρ με ξεναγό τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη ξεκινάει την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 17:20 με πρώτο σταθμό το Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας των αδελφών Τσαλαπάτα στο Βόλο.

Το ταξίδι που ξεκινάει από τη Μασσαλία γίνεται με αφορμή ένα κεραμίδι με την επιγραφή: «TSALAPATA VOLO GRECE». Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ψάχνει να βρει τον τόπο προέλευσής του. ‘Ετσι φθάνει στον Βόλο, στο Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας των αδελφών Τσαλαπάτα.

Η επίσκεψη στο Μουσείο είναι ένα ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία καθώς πρόκειται για ένα «μουσείο του εαυτού του», που στεγάζεται στον αυθεντικό παραγωγικό χώρο του. Διασχίζοντας το Μουσείο ακολουθούμε βήμα – βήμα την αλυσίδα παραγωγής μαθαίνοντας πώς φτιάχνονται τα τούβλα και τα κεραμίδια.

Μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τη λειτουργία του εργοστασίου αφηγούνται στιγμές από την καθημερινότητα του. Μέσα από αυτούς αναβιώνει μια εποχή κατά την οποία ο Βόλος εξελίσσεται σε βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο. Στόχος του Μουσείου είναι να αναδείξει τη ζωή του εργοστασίου μέσα από τη ζωή του Βόλου αλλά και το αντίστροφο. Σήμερα το Μουσείο είναι ένας ζωντανός πολιτιστικός πυρήνας σε μία πολύβουη σύγχρονη πόλη.

Το ταξίδι θα συνεχιστεί με σταθμούς το Μουσείο Περιβάλλοντος στη Στυμφαλία, το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, τα Μουσεία Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, Μαρμαροτεχνίας στον πύργο της Τήνου, το Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου…

Παρουσίαση: Ιεροκλής Μιχαηλίδης
Σενάριο/Σκηνοθεσία:Τοκοmburu

entertainment.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024