
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οροθετικών στην είσοδο του «Λαϊκού»
Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του «Λαϊκού» Νοσοκομείου στις 8:30 το πρωί για το πρόβλημα των σοβαρών ελλείψεων αντιρετροϊκών φαρμάκων στα νοσοκομεία της χώρας.
Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του «Λαϊκού» Νοσοκομείου στις 8:30 το πρωί για το πρόβλημα των σοβαρών ελλείψεων αντιρετροϊκών φαρμάκων στα νοσοκομεία της χώρας.
Οι οροθετικοί απαιτούν «από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποκαταστήσει άμεσα την ομαλή διάθεση αντιρετροϊκών στα φαρμακεία των νοσοκομείων και να σεβαστεί την αξιοπρέπεια, την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της «Θετικής Φωνής».
Οι ασθενείς διεκδικούν την αποδέσμευση της δαπάνης για τα αντιρετροϊκά φάρμακα από τον κεντρικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων και τη δημιουργία ανεξάρτητου κλειστού κωδικού που θα εγγυάται πλήρη πρόσβαση κάθε ανθρώπου που ζει με HIV/AIDS στο φάρμακό του. Επίσης, τάσσονται υπέρ της δημιουργίας παρατηρητηρίου ελλείψεων φαρμάκων και για την άμεση σύσταση της επιτροπής διαπραγμάτευσης για τα ακριβά και καινοτόμα φάρμακα.
Τέλος, προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους και τονίζουν ότι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες «για αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ευθεία απειλή έναντι της ζωής και της υγείας των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS» καταλήγει η ανακοίνωση.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Η Ευρώπη μετά το ενεργειακό σοκ: Το πετρέλαιο δεν ακρίβυνε όσο περιμέναμε, αλλά έρχεται σκληρός χειμώνας
- Η κόρη του Τομ Κρουζ εγκατέλειψε και επίσημα το επώνυμό του – Πώς θα λέγεται
- Εθνική Εφήβων: Κόντρα στη Σερβία για τη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ U18
- Δασμός 3 ευρώ: Τι έδειξε ο πρώτος μήνας εφαρμογής – Οι πρώτες εκτιμήσεις
- Στην εποχή της κλιματικής κρίσης ο κλιματισμός είναι πλέον πολιτικό ζήτημα
- Το πνεύμα του Άνκορατζ έχει πεθάνει, είπε ο Ρούμπιο στον Λαβρόφ – Η Ουκρανία εξαρτάται από Κίνα και ΗΠΑ



