Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας νοσηλευτών την Τρίτη στο υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας νοσηλευτών την Τρίτη στο υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την  Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, οι νοσηλευτές του ΕΣΥ, έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 10:00 π.μ., αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προβλέπει μείωση του επιδόματος θέσης για τους προϊσταμένους τμημάτων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, οι νοσηλευτές του ΕΣΥ, έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 10:00 π.μ., αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προβλέπει μείωση του επιδόματος θέσης για τους προϊσταμένους τμημάτων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων.

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος αντιδρά στην κατάθεση του νομοσχεδίου «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», σύμφωνα με το οποίο «το επίδομα θέσης για όλους ανεξαιρέτως τους προϊσταμένους τμημάτων ορίζεται στο ποσό των 290 ευρώ», δηλαδή αυξάνεται κατά 50 ευρώ, ενώ ειδικώς «για τους προϊσταμένους τμημάτων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων μειώνεται στο ποσό των 150 ευρώ (μείωση 40%)».

Οι νοσηλευτές κάνουν λόγο για αιφνιδιαστική κατάθεση του νομοσχεδίου, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση και καταλογίζουν τιμωρητική συμπεριφορά του κράτους τη μείωση του επιδόματος τους.

«Αυτή η δυσμενής μεταχείριση των νοσηλευτών δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στην πορεία των μισθολογικών ρυθμίσεων στη χώρα μας. Για πρώτη φορά εισάγεται διάταξη σε νομοσχέδιο, που καθιερώνει δυσμενή μισθολογική αντιμετώπιση των νοσηλευτών! Αντί, λοιπόν, η σημερινή κυβέρνηση να ενισχύσει τους διαχρονικά αδικημένους και κακοπληρωμένους νοσηλευτές, αναλογικά πάντα με το έργο που προσφέρουν, επιλέγει να τους αδικήσει με την σειρά της, χωρίς να τους εξασφαλίζει τουλάχιστον ισότιμη μεταχείριση με τους λοιπούς κλάδους εργαζομένων στο δημόσιο τομέα» σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΝΕ, Δημήτρης Σκουτέλης.

Ενώ ο Αριστείδης Δάγλας Γενικός Γραμματέας της ΕΝΕ κάνει λόγο «για μια πρωτοφανή επιλογή, που φανερώνει πρωτίστως την άγνοια των κυβερνώντων εν σχέσει με τη νοσηλευτική καθημερινότητα εντός των δημόσιων νοσοκομείων. Το πλέον, όμως, λυπηρό στοιχείο, είναι ότι το επίμαχο νομοσχέδιο προσυπογράφεται και από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας! Άραγε ο αξιότιμος κύριος Υπουργός της Υγείας, που θέτει την υπογραφή του επί του νομοσχεδίου, δεν γνωρίζει ή δεν αναγνωρίζει την προσφορά των νοσηλευτών;»

Η ΕΝΕ ζητά την απόσυρση της εν λόγω διάταξης τονίζοντας ότι «οι νοσηλευτές δεν θα ανεχτούν τέτοιου είδους απαξιωτικές συμπεριφορές, που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους, μειώνουν την αξία της προσφοράς τους και θίγουν το κύρος του νοσηλευτικού επαγγέλματος» και καλεί όλους τους νοσηλευτές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο Τρίτη 15/12, έξω από το υπουργείο Υγείας στις 10.00 π.μ., ώστε η επίμαχη διάταξη να ανακληθεί άμεσα.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024