Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν Αφροαμερικανό που απομακρυνόταν έρποντας

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν Αφροαμερικανό που απομακρυνόταν έρποντας

Βοηθοί σερίφη στην Καλιφόρνια πυροβόλησαν και σκότωσαν Αφροαμερικανό ύποπτο ενόσω εκείνος προσπαθούσε να απομακρυνθεί από τους αστυνομικούς έρποντας, όπως φαίνεται σε βίντεο που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο και δημοσιοποίησαν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το γραφείο του Σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες μιλά για Αφροαμερικανό ένοπλο που αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο του, χωρίς να γίνεται προς το παρόν καμία αναφορά στο βίντεο.

Βοηθοί σερίφη στην Καλιφόρνια πυροβόλησαν και σκότωσαν Αφροαμερικανό ύποπτο ενόσω εκείνος προσπαθούσε να απομακρυνθεί από τους αστυνομικούς έρποντας, όπως φαίνεται σε βίντεο που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο και δημοσιοποίησαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το γραφείο του Σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες μιλά για Αφροαμερικανό ένοπλο που αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο του και δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει το βίντεο όπου καταγράφεται το περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε το Σάββατο.

Οι αστυνομικοί, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, άνοιξαν πυρ εναντίον του υπόπτου αφού εκείνος δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές τους να παραδώσει το όπλο του, κατά την ίδια ανακοίνωση. Ο ύποπτος τραυματίστηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών και δηλώθηκε ο θάνατός του στο σημείο, όπου εντοπίστηκε και ένα γεμάτο περίστροφο, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

Οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν ότι αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον ύποπτο να γυρίζει και να σημαδεύει με το όπλο του τους βοηθούς σερίφη προτού τον πυροβολήσουν. Το γραφείο του σερίφη δεν αναφέρει στο δελτίο τύπου εάν ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν Αφροαμερικανός, παρά το γεγονός ότι οι αρχικές αναφορές για το περιστατικό έκαναν λόγο για Αφροαμερικανό.

Σε βίντεο που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από τον KTLA, ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο στο Λος Άντζελες, διακρίνονται δύο αστυνομικοί να πυροβολούν Αφροαμαερικανό που απομακρύνεται από εκείνους. Αφού οι πυροβολισμοί κοπάσουν, ο άνδρας φαίνεται να προσπαθεί να απομακρυνθεί από τους αστυνομικούς έρποντας, ενώ εκείνοι ανοίγουν εκ νέου πυρ εναντίον του.

Το δίκτυο KTLA μετέδωσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε από την αστυνομία είναι ο 28χρονος Νίκολας Ρόμπερτσον, επικαλούμενο συγγενείς του.

«Όταν τον πυροβόλησαν στον ώμο και τον είδα να πέφτει στο έδαφος και να σέρνεται, αυτό είναι αδικία για εμένα» είπε η Πάμελα Μπράουν, πεθερά του Ρόμπερτσον στο αμερικανικό δίκτυο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024