Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fiat Tipo hatchback 2017: Ολική επαναφορά

Fiat Tipo hatchback 2017: Ολική επαναφορά

Οι Ιταλοί ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα στην κατηγορία των μικρομεσαίων οικογενειακών μοντέλων, προσθέτοντας στην γκάμα του τετράθυρου Tipo μια hatchback έκδοση η οποία θα μοιραστεί τα ίδια τεχνολογικά χαρακτηριστικά επιχειρώντας να διεκδικήσει μερίδιο σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή ευρωπαϊκή κατηγορία.

Η επιστροφή των διακριτικών Tipo στο λεξιλόγιο της ιταλικής φίρμας είναι πλέον γεγονός και αναμένεται να έχει και συνέχεια, σηματοδοτώντας την επάνοδο της Fiat στην ιδιαίτερα δημοφιλή για την Ευρώπη κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback όπως επιβεβαιώνει το αντίστοιχο δοκιμαστικό πρωτότυπο που εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης στη Σουηδία.

Έχοντας ως αφετηρία το ήδη γνωστό τετράθυρο Tipο, η hatchback εκδοχή αναμένεται να επενδύσει στον ίδιο συνδυασμό προσιτότητας και ιταλικού design διατηρώντας ανέπαφα πολλά από τα στοιχεία της sedan εκδοχής μεταξύ των οποίων το μπροστινό τμήμα, η σχεδίαση του θαλάμου επιβατών, η συνολική αισθητική αλλά και η τεχνολογία.

Εξαίρεση φυσικά θα αποτελέσει η σιλουέτα της νέας έκδοσης του Tipo η οποία υπακούει στις σχεδιαστικές επιταγές ενός τυπικού πεντάθυρου hatchback, μετατρέποντας αναλόγως το πίσω τμήμα και περιορίζοντας –μοιραία- τον χώρο αποσκευών των 520 λίτρων του sedan Tipo.

Ωστόσο, και στην περίπτωση που Hatchback θα διατηρηθεί η δυνατότητα αναδίπλωσης των καθισμάτων κατά 60/40.

Σε ό,τι αφορά τα επιμέρους χαρακτηριστικά του δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία ενός αντίστοιχου εξοπλισμού στον οποίο θα συμπεριληφθούν στοιχεία όπως το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Fiat, UConnect με έγχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών, ενώ στις επιλογές θα περιλαμβάνονται σύστημα πλοήγησης και κάμερα οπισθοπορείας.

Σε επίπεδο κινητήρων –και- το νέο Tipo Hatchback αναμένεται να αντλήσει από το οπλοστάσιο της Fiat ενσωματώνοντας στην γκάμα του κινητήρες βενζίνης 1,4 και 1,6 λίτρων με ισχύ 95 και 110 ίππων και μοτέρ πετρελαίου 1,3 και 1,6 λίτρων, απόδοσης 95 και 120 ίππων σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο πέντε ή έξι σχέσεων ή αυτόματο έξι σχέσεων, αναλόγως την έκδοση.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες αφού και η hatchback έκδοση πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της –κάτι που αναμένεται να συμβεί το φθινόπωρο του 2016- η Fiat θα προσθέσει στην γκάμα και του Tipo και μια πρακτική station wagon εκδοχή συμπληρώνοντας την αντεπίθεσή της στην κατηγορία των μικρομεσαίων οικογενειακών μοντέλων.

AUTOMEDIA

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024