Μπακογιάννη: Να μας φωτίσει το Άγιο Πνεύμα για τον νέο αρχηγό
Να αφήσει ανοικτή την πόρτα της πολιτικής συναίνεσης και να αποκρούσει κάθε κίνηση για επιστροφή σε αντιμνημονιακές τακτικές ζητεί η Ντόρα Μπακογιάννη από την επόμενη ηγεσία της ΝΔ, σε συνέντευξή της στα Νέα Σαββατοκύριακο. Την ίδια ώρα ο Κ.Καραμανλής καλεί να τελειώσουν οι εκλογές «αναίμακτα».
Σε συνέντευξή της στα Νέα Σαββατοκύριακο, η κ. Μπακογιάννη διαμηνύει στον νέο αρχηγό ότι θα πρέπει να προχωρήσει αμέσως σε ένα συνέδριο επανίδρυσης του κόμματος, με νέο καταστατικό, ενώ προτρέπει για μια στροφή της ΝΔ στο Κέντρο και στη φιλελεύθερη πολιτική, προκειμένου να διασφαλιστούν η κομματική συνοχή και το παραταξιακό μέλλον.
Η πρώην υπουργός δεν κρύβει την προτίμησή της για κάλπες ενός γύρου, αλλά διαβλέπει ότι η ανάδειξη της γαλάζιας ηγεσίας μετατίθεται για τον Ιανουάριο. Επιμένει δε στους υπαινιγμούς περί «σαμποτάζ» πίσω από το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, ενώ με καυστικό τρόπο σχολιάζει τα σενάρια επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά αλλά και την πολιτική που ακολούθησε το κόμμα μετά το 2010, αναφέροντας ότι εάν η ΝΔ είχε τότε κινηθεί διαφορετικά η χώρα θα είχε βγει σήμερα από την κρίση.
Όσον αφορά στον ρόλο της στο κόμμα, υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται αξιώματα, ενώ για την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρει ότι ο καθένας ακολουθεί τη δική του αυτόνομη πορεία και κάνει τις δικές του επιλογές.
Το μήνυμα Καραμανλή
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Βήμα, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δηλώνει στις κατ’ ιδίαν επαφές του με στελέχη ότι η διαδικασία των εκλογών πρέπει να περάσει «αναίμακτα», ώστε το κόμμα να ανασυγκροτηθεί άμεσα για να ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ίνι
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Νέα είσοδος για την πόλη της Πρέβεζας
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

















![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442