Κυβέρνηση: Στήριξη Κέρι για προσφυγικό και χρέος
Τη στήριξη που προσέφερε στην Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ιδιαίτερα ως προς τα ζητήματα του χρέους και του προσφυγικού, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, στον απόηχο της επίσκεψής του στην Αθήνα και των επαφών που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
Τη στήριξη που προσέφερε στην Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ιδιαίτερα ως προς τα ζητήματα του χρέους και του προσφυγικού, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, στον απόηχο της επίσκεψής του στην Αθήνα και των επαφών που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
- Κέρι: Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας για να ανακτήσει την ελπίδα
- Κέρι: Στηρίζουμε την Ελλάδα, θα βοηθήσουμε στο προσφυγικό
Η εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας και η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ήταν μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών.
Επισημαίνεται, δε, ότι στον σύντομο διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό, κατά την υποδοχή του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Κέρι στάθηκε στο ζήτημα, αναφέροντας ότι εκτιμά ιδιαιτέρως τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει η χώρα την προσπάθεια οικονομικής μεταρρύθμισης και τις προκλήσεις του χρέους και της αναδιάρθρωσης.
«Δεν είναι εύκολο. Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, για να δούμε την Ελλάδα να βγαίνει απ’ αυτό, όπως θέλουν οι πολίτες κι όπως ελπίζουμε όλοι. Είναι μεγάλο το εγχείρημα» είπε.
Ο κ. Κέρι αναγνώρισε και τη «δύσκολη πρόκληση με τη μετανάστευση» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Όπως επίσης έγινε γνωστό από την κυβέρνηση, στη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα ο αμερικανός ΥΠΕΞ, αναφορικά με το προσφυγικό, καλωσόρισε την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, ενώ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Ειδικότερα, στις δηλώσεις του με τον έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, ο κ. Κέρι επισήμανε σχετικά με το προσφυγικό ότι «η Ελλάδα εργάζεται σκληρά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες» και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η προσφυγική κρίση είναι παγκόσμια και η ευθύνη γι’ αυτήν αφορά όλους.
Ανακοίνωσε επιπλέον ενίσχυση ύψος 24 εκατ. ευρώ προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ενώ παράλληλα οι ΗΠΑ θα παράσχουν βοήθεια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων και της ΕΕ που έχουν άμεση συμμετοχή στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, τόσο ως προς τη δημιουργία εγκαταστάσεων υποδοχής και προσωρινής στέγασης, όσο και σε υγειονομικά και επισιτιστικά θέματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συντάξεις: Πότε γίνονται οι πληρωμές
- «Επιδημία» από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στην Ευρώπη – Γονόρροια και σύφιλη έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ
- LAMDA LEVENTIS: Η ελληνική βιομηχανία που μετατρέπει τη σκίαση σε κεντρικό πυλώνα του σύγχρονου Real Estate
- Η νέα τσάντα της Prada καταργεί την έννοια της τσάντας
- Με όλα τα όπλα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φενέρ στο… ραντεβού με τον τελικό του Final Four
- Χανιά: Η πυκνή βλάστηση «έκρυβε» για μήνες τη σορό του 33χρονου γιατρού Αλέξη Τσικόπουλου
- Κωνσταντίνος Παρθένης: Το έργο του «Ποίηση» πουλήθηκε σε δημοπρασία για 1.258.000 ευρώ
- Ρούμπιο: «Η Κούβα είναι απειλή για τις ΗΠΑ» – Ψάχνει η Ουάσινγκτον διέξοδο από το Ιράν μέσω Αβάνας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)









































![Ο υποψήφιος δήμαρχος της Λίμα χτυπά σύμβουλό του με τέιζερ και σκάει στα γέλια [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/taser12-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442