Βενιζέλος: Η κυβέρνηση ψάχνει συναίνεση ή πλειοψηφία;
Εφ' όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Ο ίδιος αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση ψάχνει συναίνεση ή πλειοψηφία, καλώντας την να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες και να αποφύγει τους «θεσμικούς κουτσαβακισμούς».
Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού.
«Η κυβέρνηση τρέφεται από την κατάσταση της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ εύχομαι να βρει τον δρόμο της, αλλά η κυβέρνηση κάνει χυδαία παρέμβαση στα εσωτερικά της αντιπολίτευσης. Δεν μιλώ για το ΠΑΣΟΚ όπου τα πράγματα είναι εύκολα, ο κακός Βενιζέλος, κάρφος στα μάτια σας. Αλλά ο καλός Καραμανλής και ο κακός Σαμαράς. Ο καλός Λεβέντης και ο κακός Θεοδωράκης» σημείωσε.
«Δημιουργείται μία ζοφερή εικόνα 1965. Μόνο που είναι η κυβέρνηση εκείνη που προσπαθεί να προσεγγίσει την αποστασία. Και έχουμε την εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μικροκομματικά παιχνίδια με την παρότρυνση της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε:
«Ποιος θέτει ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας; Η κυβέρνηση. Ποιος θέτει ζήτημα αποστασίας; Η κυβέρνηση».
Ο ίδιος αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση ψάχνει συναίνεση ή πλειοψηφία, καλώντας την να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες και να αποφύγει τους «θεσμικούς κουτσαβακισμούς».
Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση της οικονομίας, στην υπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και της λανθασμένης τακτικής της σύνδεσης του οικονομικού προγράμματος με τα εθνικά θέματα και το προσφυγικό.
Ευχήθηκε μάλιστα να πήρε το μάθημά του ο κ. Τσίπρας από την υπόθεση της ανταλλαγής tweets με τον τούρκο πρωθυπουργό Νταβούτογλου.
«Η ιστορία αυτού του τόπου δεν ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015. Υπήρχε πριν από εσάς και θα υπάρχει και μετά από εσάς» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα όταν η κυβέρνηση θα το συνειδητοποιήσει.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ξεκίνησαν τις πανελλαδικές την Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και συνεχίζουν τις εξετάσεις τους την Τετάρτη με μαθήματα Προσανατολισμού
Το κεντρικό θέμα της 'Εκθεσης των Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ επικεντρώθηκε στον αθλητισμό, και συγκεκριμένα στο μπάσκετ, αλλά ως φιλοσοφία ζωής, συνεργασίας