Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώθηκε ο α' κύκλος του προγράμματος «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»

Ολοκληρώθηκε ο α’ κύκλος του προγράμματος «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος  για γυναίκες με καρκίνο μαστού, «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!». Ένα πρόγραμμα που προσέγγισε τη γυναίκα ασθενή ολιστικά, αποδίδοντας την ίδια βαρύτητα στις διαφορετικές πτυχές της γυναικείας φύσης και της θηλυκότητας: την ψυχολογία, την εξωτερική εμφάνιση, την διατροφή και την φυσική κατάσταση.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος για γυναίκες με καρκίνο μαστού, «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!». Ένα πρόγραμμα που προσέγγισε τη γυναίκα ασθενή ολιστικά, αποδίδοντας την ίδια βαρύτητα στις διαφορετικές πτυχές της γυναικείας φύσης και της θηλυκότητας: την ψυχολογία, την εξωτερική εμφάνιση, την διατροφή και την φυσική κατάσταση.

Πάνω από 430 γυναίκες συμμετείχαν στα 54 βιωματικά σεμινάρια (μουσικοθεραπείας, δραματοθεραπείας, εικαστικής ψυχοθεραπείας) που διοργανώθηκαν από τις 5 Οκτωβρίου ως τις 12 Νοεμβρίου και μοιράστηκαν με άλλες γυναίκες σκέψεις, συναισθήματα, φόβους, αγωνίες.

Παρακολούθησαν σεμινάρια μόδας και make up, έμαθαν πως θα περιποιούνται το δέρμα τους πριν, μετά, αλλά και κατά τη διάρκεια των θεραπειών, συζήτησαν για το νευροπαθητικό πόνο, για τη σωστή διατροφή, για την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, έκαναν ειδικά προσαρμοσμένες ασκήσεις pilates, έμαθαν τρόπους για να σκέφτονται θετικά, αλλά και να ετοιμάζουν νόστιμες και υγιεινές συνταγές.

Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των 12 εισηγητών εξερεύνησαν τον εαυτό τους, ανακάλυψαν την εσωτερική τους δύναμη, ισχυροποίησαν την αυτοπεποίθηση τους για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στην καθημερινότητά τους.

Ο πρώτος απολογισμός του προγράμματος, καθώς και οι απόψεις των γυναικών που συμμετείχαν στα σεμινάρια παρουσιάστηκαν την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, στην Στοά Σπυρομήλιου σε μια ειδική εκδήλωση, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων, ιατροί, εκπρόσωποι φορέων υγείας, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, οι εισηγητές των σεμιναρίων αλλά και πολλές γυναίκες ασθενείς που συμμετείχαν στα σεμινάρια.

«Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» αγκαλιάστηκε θερμά από όλους, την επιστημονική κοινότητα, τους συλλόγων ασθενών, αλλά κυρίως από τις γυναίκες ασθενείς. Η ανταπόκριση ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, αφού στις πέντε εβδομάδες που διήρκησαν τα βιωματικά σεμινάρια καλύφθηκαν 2.263 θέσεις!» δήλωσε ο Στάθης Λιβανός, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Novartis. «Όλοι εμείς στη Novartis, πιστοί στη δέσμευση μας να κατανοούμε και να ανταποκρινόμαστε στις πολυδιάστατες ανάγκες των ασθενών, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη» και το 2016, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη περιφέρεια, ξεκινώντας με τη Θεσσαλονίκη.»

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, Ιωάννης Μούντζιος, Ογκολόγος-Παθολόγος. Η εκδήλωση έκλεισε με μία παράσταση που δημιούργησε ειδικά για τη βραδιά η διεθνής performing artist και πρόσωπο της καμπάνιας, Λίντα Καπετανέα για να τιμήσει τις γυναίκες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αλλά και όλες τις γυναίκες, εκφράζοντας μέσα από τη τέχνη της μουσικής και του χορού το μήνυμα του προγράμματος «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!». Συμμετείχαν η γνωστή ερμηνεύτρια Μάρθα Φριντζήλα και ο συνθέτης – μουσικός Βασίλης Μαντζούκης.

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024