Μουζάλας: «Υπόγεια» η συζήτηση για έξωση της Ελλάδας από τη Σένγκεν
«Έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα μια υπόγεια συζήτηση για το αν θα παραμείνει η Ελλάδα στη Συνθήκη Σένγκεν, από την Ουγγαρία και άλλες χώρες με συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης προσφύγων και μεταναστών» δήλωσε ο Γ.Μουζάλας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.
«Έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα μια υπόγεια συζήτηση για το αν θα παραμείνει η Ελλάδα στη Συνθήκη Σένγκεν, από την Ουγγαρία και άλλες χώρες με συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης προσφύγων και μεταναστών» δήλωσε ο Γ.Μουζάλας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.
Όλο αυτό το οικοδόμημα χτίζεται σε ψέματα, διαστρεβλώσεις, απόκρυψη και σε δικές μας υπαρκτές αδυναμίες διαχείρισης, συμπλήρωσε.
Ο υπουργός είπε ακόμα ότι η Ελλάδα ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την ΕΕ.
«Το ζητήσαμε σήμερα και όχι πριν από μήνες γιατί τότε δεν ήμασταν σε θέση να σταθμίσουμε τις ακριβείς ανάγκες μας» εξήγησε.
Για την Ειδομένη είπε ότι «προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα χωρίς χρήση βίας και αιματηρές καταστάσεις», διευκρινίζοντας και τα εξής: «Κάνουμε προσπάθεια μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες να τους απομακρύνουμε με τον καλύτερο τρόπο χωρίς να τους στερούμε προοπτικές».
Προσέθεσε μάλιστα ότι έχουν σταλεί κοντέινερ για τη φιλοξενία των προσφύγων-μεταναστών κοντά στον καταυλισμό.
Λίγο νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μουζάλας είχε δώσει τη διαβεβαίωση ότι θα δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη.
«Η λύση θα είναι δύσκολη και δεν θα είναι εκδρομή κολεγίου στο δάσος» τόνισε. Σημείωσε πάντως ότι ο ίδιος όποτε είπε ότι θα λυθεί πρόβλημα (όπως στα νησιά ή στην πλατεία Βικτωρίας), δόθηκε λύση.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας