Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 5+1 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

Οι 5+1 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

Eπιμέλεια: Μαρία Παπουτσή Πέντε ταινίες επιλέξαμε και πρωτείνουμε για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου μεταξύ αυτών ξεχωρίσαμε την κινηματογραφική μεταφορά του δημοφιλούς best-seller του Τζον Λε Καρέ «Και ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι» σε σκηνοθεσία Τόμας Άλφρεντσον με τους Γκάρι Όλντμαν, Κόλιν Φερθ, Τομ Χάρντι, Τζον Χαρτ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ […]

Eπιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

Πέντε ταινίες επιλέξαμε και πρωτείνουμε για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου μεταξύ αυτών ξεχωρίσαμε την κινηματογραφική μεταφορά του δημοφιλούς best-seller του Τζον Λε Καρέ «Και ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι» σε σκηνοθεσία Τόμας Άλφρεντσον με τους Γκάρι Όλντμαν, Κόλιν Φερθ, Τομ Χάρντι, Τζον Χαρτ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΥ – ΕΡΤ2 21:35
(Le Herisson)
Κομεντί, γαλλικής παραγωγής του 2009
Σκηνοθεσία: Μονά Ασάς
Παίζουν: Ζοσιάν Μπαλασκό, Γκαράνς λε Γκιγερμίκ
Διάρκεια: 100′



Η μικρή Παλομα προγραμματίζει να αυτοκτονήσει τη μέρα των 12ων γενεθλίων της, αποφασισμένη να μην καταλήξει δυστυχής και «περιορισμένη σαν χρυσόψαρο», όπως λέει η ίδια, όταν μεγαλώσει.
Στο μεταξύ καταγράφει με την κάμερα, στιγμές της καθημερινότητάς της, κρατώντας ένα είδος ημερολογίου των τελευταίων 165 ημερών, που έχει αποφασίσει πως της απομένουν.
Απίστευτα ευφυής και με επίγνωση της σπάνιας εξυπνάδας της, νιώθει να περιορίζεται μέσα στην μεγαλοαστική αλλά κατά βάση κενή οικογένειά της.

Το σενάριο είναι βασισμένο στο πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα της Μυριέλ Μπαρμπερί.
Η σκηνοθέτις Μονά Ασάς παρουσιάζει μια τρυφερή και ανθρώπινη ταινία που διασκεδάζει, συγκινεί και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, περνώντας ένα μήνυμα συντροφικότητας και αισιοδοξίας.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΧΕΡΙ – ΒΟΥΛΗ 23:00
(The Man With the Golden Arm)
Α/Μ Δραματική, αμερικανική ταινία του 1956
Σκηνοθεσία: Ότο Πρέμινγερ
Πρωταγωνιστούν: Φρανκ Σινάτρα, Κιμ Νόβακ, Έλινορ Πάρκερ
Διάρκεια: 119′




Ένας πρώην τοξικομανής μουσικός της τζαζ, που ζει από τη χαρτοπαιξία, προσπαθεί να ξεκόψει από το παρελθόν του, αλλά η εξάρτησή του από την ηρωίνη κάνει εφιαλτική τη ζωή του.

Ταινία-σταθμός στα χρονικά του αμερικανικού σινεμά, όπου για πρώτη φορά παρουσιάζεται το μαρτύριο ενός τοξικομανούς με αξιοζήλευτο ρεαλισμό. Ο Φρανκ Σινάτρα δίνει τον καλύτερο εαυτό του (ήταν υποψήφιος για Όσκαρ) και ο Πρέμινγκερ κατορθώνει να υπερκεράσει τους μελοδραματισμούς του σεναρίου με την ατμοσφαιρική και σφιχτή στους ρυθμούς της σκηνοθεσία του.

ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΑ – MEGA 23:50
Δραματική
, ελληνική ταινία του 2008
Σκηνοθεσία: Πάνος Καρκανεβάτος
Παίζουν: Γιώργος Καραμίχος, Μαρίνα Καλογήρου, Αγγελική Παπούλια, Βαγγέλης Μουρίκης

Η ιστορία ξεκινάει 30 χρόνια πριν, σε ένα απομακρυσμένο νησί των Δωδεκανήσων, στοιχειωμένη από την ομορφιά του άγριου τοπίου και των ανθρώπων που το κατοικούσαν. Στο παρόν, μία νεαρή Ελληνοαμερικανίδα ξεκινάει από τη Νέα Υόρκη ένα ταξίδι επιστροφής στο «μυστικό» παρελθόν της μητέρας της, Αθανασίας. Ψάχνει τις ρίζες της και τον πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ. Στο παρελθόν, σε μια σκληρή και μητριαρχική κοινωνία η νεαρή Αθανασία θα παλέψει για να βρει μια θέση στη ζωή και τον έρωτα. Ο άγραφος νόμος της κοινότητας ήταν όμως πιο δυνατός. Η Αθανασία θα υποστεί τις συνέπειες και θα φύγει για πάντα…

Διεθνής συμπαραγωγή (Ελλάδα, Καναδάς, ΗΠΑ, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο), με διεθνές καστ και γυρίσματα στη Νίσυρο και τη Νέα Υόρκη.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ – ΕΡΤ1 00:45
(Of Gods and Men/Deux Hommes and Men)
Δράμα
γαλλικής παραγωγής του 2010
Σκηνοθεσία: Ξαβιέ Μποβουά
Παίζουν: Λαμπέρ Γουίλσον, Μάικλ Λόνσντέιλ, Ολιβιέ Ραμπουρντέν, Φιλίπ Λάουντενμπαχ
Διάρκεια: 122′


Η ταινία ασχολείται με μια ομάδα Κιστερκιανών μοναχών, οι οποίοι αποφασίζουν να υπερασπιστύν τα πιστεύω τους όταν έρχονται αντιμέτωποι με δογματικούς…μια ταινία για την αδελφότητα, την πίστη, τις θρησκείες, την αγάπη!

Ένα μοναστήρι στα βουνά της βόρειας Αφρικής τη δεκαετία του ʼ90. Οκτώ χριστιανοί καλόγεροι από τη Γαλλία, ζουν σε αρμονία με τους αδελφούς τους μουσουλμάνους. Όταν ένα συνεργείο από ξένους εργάτες σφαγιάζεται από μια ομάδα φανατικών ισλαμιστών, ο φόβος κυριεύει την περιοχή. Ο στρατός θα προσφέρει προστασία στους μοναχούς, αλλά εκείνοι θα αρνηθούν. Αρχίζουν να αναρωτιούνται αν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το μοναστήρι ή όχι. Παρά την αυξανόμενη απειλή, συνειδητοποιούν ότι πρέπει να μείνουν… με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η ταινία εμπνεύστηκε από τη ζωή των Κιστερκιανών μοναχών που ζούσανε στην Αλγερία, από το 1993, έως την απαγωγή τους το 1996.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΑΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΣΜΑΪΛΙ – ALPHA 21:00
(Tinker Tailor Soldier Spy)
Κατασκοπικό θρίλερ αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής συμπαραγωγής 2012
Σκηνοθεσία: Τόμας Άλφρεντσον
Παίζουν: Γκάρι Όλντμαν, Κόλιν Φερθ, Τομ Χάρντι, Τζον Χαρτ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς
Διάρκεια: 117′



Κινηματογραφική μεταφορά του δημοφιλούς best-seller του Τζον Λε Καρέ.

Βρισκόμαστε στο 1973. Ο Ψυχρός Πόλεμος συνεχίζει να φθείρει τις διεθνείς σχέσεις. Οι Μυστικές Υπηρεσίες της Βρετανίας μοχθούν να μείνουν ένα βήμα μπροστά από τις ομόλογες ξένες υπηρεσίες και να κρατήσουν τη Βρετανία ασφαλή. Ο επικεφαλής του Σέρκους, γνωστός και ως Έλεγχος, παίρνει προσωπικά την απόφαση να στείλει τον αφοσιωμένο επιτελή Τζιμ Πριντό στην Ουγγαρία. Όταν όμως, η αποστολή του Τζιμ θα πάρει δυσάρεστη τροπή και θα βαφτεί με αίμα, ο Έλεγχος αναγκάζεται να αποσυρθεί από το Σέρκους, μαζί με το δεξί του χέρι, τον Τζορτζ Σμάιλι (Γκάρι Όλντμαν), έναν επαγγελματία πράκτορα με οξυμένες αισθήσεις.
Αποξενωμένος από την μονίμως απούσα σύζυγό του, Άνν, ο Σμάιλι πολύ σύντομα καλείται να συναντήσει τον ανώτατο αξιωματούχο του Γουάιτχολ Όλιβερ Λέικον.
Σκοπός της συνάντησης, είναι η μυστική επανένταξή του στην οργάνωση, καθώς υπάρχουν έντονες υποψίες και φόβοι ότι ένας διπλός πράκτορας που δουλεύει για λογαριασμό των Σοβιετικών έχει διεισδύσει βαθιά στο περιβάλλον του Σέρκους απειλώντας την ασφάλεια της Βρετανίας…

Ο πρωτότυπος τίτλος του μυθιστορήματος προέρχεται από ένα παιδικό τραγουδάκι: «γανωτής, ράφτης, στρατιώτης, ναύτης, πλούσιος, φτωχός, ζητιάνος, κλέφτης». Κάποιες από αυτές τις ιδιότητες αναφέρονται ως κωδικοί για τους ύποπτους. Σχεδόν όλοι και όλα έχουν ένα κωδικό όνομα.»
Η Μπρίτζετ Ο’Κόνορ και ο Πίτερ Στόχαν διατήρησαν αρκετούς από τους κωδικούς που χρησιμοποίησε ο Τζον Λε Καρέ στο μυθιστόρημά του. Για να μνημονεύσουμε απλά δύο, στην ταινία απαντώνται οι «Μητέρες» και οι «κυνηγοί σκαλπ.

21 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ – STAR 01:15
(21 grams)

Κοινωνική, αμερικανική ταινία του 2003
Σκηνοθέτης: Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου
Παίζουν: Σον Πεν, Ναόμι Γουότς, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Ντάνι Χιούστον
Διάρκεια: 124′

Πόσο ζυγίζει η ψυχή;
Λένε ότι 21 γραμμάρια είναι το βάρος που χάνουμε ακριβώς τη στιγμή του θανάτου μας…
Η ταινία εξερευνά τρεις ταλαιπωρημένες υπάρξεις τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά, σε μία περίοδο λίγων μηνών. Ένα ατύχημα θα φέρει απρόσμενα κοντά τις ζωές τους, αλλά και τη μοίρα τους, σε μία ιστορία που θα τους ταξιδέψει στα ύψη της αγάπης, στα βάθη της εκδίκησης και στην υπόσχεση της εξιλέωσης.


Δείτε τι παίζει τώρα και όλες τις ταινίες της ημέρας


entertainment.in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024