Τον Ιανουάριο τίθεται σε εφαρμογή το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης τραπεζών
Το νέο ταμείο της ευρωζώνης για τη διάσωση των τραπεζών θα αρχίσει να λειτουργεί τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, καθώς ικανός αριθμός κρατών έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες, δήλωσαν την Δευτέρα αξιωματούχοι της ΕΕ.
Το νέο ταμείο της ευρωζώνης για τη διάσωση των τραπεζών θα αρχίσει να λειτουργεί τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, καθώς ικανός αριθμός κρατών έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες, δήλωσαν την Δευτέρα αξιωματούχοι της ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters.
«Ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης (Single Resolution Mechanism) της ΕΕ θα τεθεί σε εφαρμογή, όπως προβλέπεται, την 1η Ιανουαρίου 2016», ανέφερε το Συμβούλιο της ΕΕ σε ανακοίνωσή του την Δευτέρα.
«Είναι καλή είδηση το ότι ικανός αριθμός μελών το επικύρωσαν, ώστε το νέο σύστημα να μπορέσει να ξεκινήσει στην ώρα του», δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες Jonathan Hill σε συνέντευξη Τύπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ ελπίζει ότι η Χεζμπολάχ θα τηρήσει την εκεχειρία που ήδη «παραβιάζει» το Ισραήλ
- Αϊτή: Ο μισός πληθυσμός και πλέον αντιμετωπίζει οξεία διατροφική ανασφάλεια
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική