
ΝΔ: Θράσος οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί της ανακεφαλαιοποίησης
«Χρειάζεται πολιτικό θράσος για να πανηγυρίζει η κυβέρνηση όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Εξαιτίας των χειρισμών της, οι μικρομέτοχοι και το Δημόσιο, άρα οι φορολογούμενοι, έχασαν -μέσα σε λίγους μήνες- δεκάδες δισ. ευρώ» αναφέρει η ΝΔ, σχολιάζοντας τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη.
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις της κυβερνητικού εκπροσώπου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών:
«Χρειάζεται πολιτικό θράσος για να πανηγυρίζει η κυβέρνηση όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Εξαιτίας των χειρισμών της, οι Έλληνες μικρομέτοχοι και το Ελληνικό Δημόσιο, άρα οι φορολογούμενοι, έχασαν -μέσα σε λίγους μήνες- δεκάδες δις ευρώ.
» Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Τώρα, μετά το νόμο που ψήφισαν, κινδυνεύουν -για πρώτη φορά- χιλιάδες δανειολήπτες να χάσουν τα σπίτια τους. Αντί για πανηγυρισμούς, η κυβέρνηση ας σκεφτεί την απολογία της».
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και η ανακοίνωση του ΚΚΕ: «Οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου ξεπερνούν κάθε όριο πρόκλησης και κοροϊδίας προς το λαό.
» Οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, η φοροληστεία, η νέα σφαγή στο ασφαλιστικό, ακόμη και στα επιδόματα του ΕΚΑΣ, τα νέα χαράτσια και οι περικοπές του προϋπολογισμού για το 2016, ύψους 5,7 δισ., βαφτίζονται ‘επιτυχία’ και ‘προστασία των αδυνάμων’».
Η Ένωση Κεντρώων σημείωσε: «Σε σχέση με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης ότι προστάτευσε στις διαπραγματεύσεις την πρώτη κατοικία, θεωρούμε ότι πολύ σύντομα οι ξένοι οίκοι θα έρθουν ως αρπακτικά για να δημεύσουν τις περιουσίες των φτωχών οικογενειών. Τότε να δούμε πόσο θα πανηγυρίζει η κυβέρνηση.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΠΘ: Επίθεση κατά του αντιπρύτανη Μιχαηλίδη καταγγέλλουν οι πρυτανικές αρχές
- Βενεζουέλα: Προσγειώθηκε στο Καράκας η πρώτη απευθείας εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ τα τελευταία 7 χρόνια
- Ιταλία: Επιβάτιδα γέννησε σε πτήση από το Ντακάρ προς τη Ρώμη
- Γάζα: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «καταδικάζει» τον Global Sumud Flotilla
- ΟΗΕ: Η Ελλάδα στηρίζει τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Οπλων
- Αταμάν: «Ήταν 10 αστυνομικοί μπροστά από τα αποδυτήριά μας»
