Μπασκόζος: Προτιμήσαμε την υποδοχή των προσφύγων και όχι την απώθηση
«Η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε από τη λογική της απώθησης στη λογική της υποδοχής» επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος κατά τη σημερινή του συμμετοχή στη συζήτηση με θέμα «Δημόσια Υγεία και μετανάστευση: επικέντρωση των συστημάτων υγείας στον άνθρωπο» στο πλαίσιο της διάσκεψης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την προσφυγική κρίση.
«Η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε από τη λογική της απώθησης στη λογική της υποδοχής» επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος κατά τη σημερινή του συμμετοχή στη συζήτηση με θέμα «Δημόσια Υγεία και μετανάστευση: επικέντρωση των συστημάτων υγείας στον άνθρωπο» στο πλαίσιο της διάσκεψης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την προσφυγική κρίση.
Ο κ. Μπασκόζος αναφερόμενος στην πολιτική της Ελλάδας στην διαχείριση των προσφυγικών ροών ανέφερε επίσης ότι, «η μεταρρύθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας με βασικό άξονα την καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλου του πληθυσμού στις δομές υγείας αποτελεί δικαίωμα και των προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα».
Και συμπλήρωσε ότι τα συστήματα υγείας των χωρών της Ευρώπης καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν το μεγάλο κύμα μεταναστών με στόχο τόσο τη βελτίωση της υγείας τους και την αποφυγή του στιγματισμού γεγονός, αλληλένδετο με την ασφάλεια υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στην ολοκλήρωση της παρέμβασης του ανέφερε ότι «στον τομέα της υγείας, όπως και σε όλους τους άλλους τομείς του προσφυγικού ζητήματος, η Ευρωπαϊκή ιδέα θα δοκιμαστεί και, είτε οι Ευρωπαϊκές χώρες θα οδηγηθούν στην κατεύθυνση του ουμανισμού, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας ή θα επικρατήσουν οι λογικές της περιχαράκωσης των κλειστών συνόρων και της ξενοφοβίας. Για εμάς είναι φανερό πιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Ο …χρησμός του Γουίλι Ερνανγκόμεθ για το μέλλον με συμπαίκτη του αδερφό του Χουάντσο
- Βουλή: Πάνδημη καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη
- Κρήτη: Ένας 58χρονος πήγε να πνίξει με μαξιλάρι 8χρονο επειδή τον ενόχλησαν οι φωνές του
- Βάγια Νέστορα: Είχε χάσει την κόρη της το 2021 – Το σπαρακτικό αντίο του συζύγου της για τη δολοφονία της
- «Βροχή» τα ρεκόρ στο Μουντιάλ: Τι πέτυχαν Μπαλογκάν, Τζέκο, Βέλγιο και Βορειοαμερικάνοι (pics)
- MEGA Γεγονότα: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis
- ΠΑΣΟΚ: Μάχη χαρακωμάτων με ΝΔ στη Βουλή – Πρεσάρει Τσίπρα στα εθνικά
- Κίεβο: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/adrien-sfSkPaeqkII-unsplash-1-315x220.jpg)




















![Κίεβο: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/26496289-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442