Κυκλοφορεί νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ
Νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ κυκλοφορεί από σήμερα, Τετάρτη, σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Το νέο χαρτονόμισμα παρουσίασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας σε ειδική εκδήλωση στο Νομισματικό Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδας.
Νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ κυκλοφορεί από σήμερα, Τετάρτη, σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Το νέο χαρτονόμισμα παρουσίασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας σε ειδική εκδήλωση στο Νομισματικό Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδας.
Η παρουσίαση έγινε ενώπιον μαθητών της Α’ τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου της Βαρβακείου Σχολής, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εκεί εκπαιδευτική επίσκεψη.
Μιλώντας στους μαθητές, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει ένα πρόσθετο και καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το παράθυρο με προσωπογραφία στο ολόγραμμα.
Το παράθυρο είναι διαφανές και όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται στο φως, αποκαλύπτεται μια προσωπογραφία της Ευρώπης, η οποία είναι ορατή και από τις δύο όψεις του.
Όπως τόνισε ο Γ. Στουρνάρας, το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει έντονο ελληνικό στοιχείο, καθώς η συγκεκριμένη εικόνα της Ευρώπης, η οποία κοσμεί όλα τα τραπεζογραμμάτια της νέας σειράς, προέρχεται από ένα αρχαιοελληνικό αγγείο που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και το οποίο κατασκευάστηκε από Έλληνα τεχνίτη, το δεύτερο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ. στην περιοχή του Τάραντα, στην Κάτω Ιταλία.
Κλείνοντας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε: «Σήμερα 338 εκατομμύρια πολίτες σε 19 ευρωπαϊκές χώρες μοιράζονται το ευρώ. Η εμπιστοσύνη στο κοινό μας νόμισμα, το οποίο έχει αποδείξει την αξιοπιστία του διεθνώς, μας κάνει όλους πιο δυνατούς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ιραόλα αφήνει την Μπόρνμουθ και πάει Μπιλμπάο
- Η Amazon εξαγοράζει την Globalstar για να ανταγωνιστεί το Starlink
- EE: «Καμπανάκι» για κράτος δικαίου, ελευθερία Τύπου και ανεξαρτησία δικαιοσύνης – Η έκθεση στη LIBE
- Βρέθηκε ο 6χρονος που είχε εξαφανιστεί από τη Βουλιαγμένη μετά από αρπαγή από τον πατέρα του
- ΠΑΟΚ: Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του συλλόγου
- H ληστεία που έκανε διάσημη τη «Μόνα Λίζα» γίνεται μιούζικαλ
- Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και το οδήγησε 200 χιλιόμετρα φτάνοντας στη Σουηδία
- Τσιτσιπάς: «Να χτίσω ένα νικηφόρο σερί και να επιστρέψω εκεί που ανήκω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442