
Σε Σερβία, Αλβανία και ΠΓΔΜ ο Τουσκ με φόντο το προσφυγικό
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα επισκεφθεί στη διάρκεια του σαββατοκύριακου τη Σερβία, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ σχετικά με το προσφυγικό. Οι επαφές του Τουσκ θα γίνουν ενώ οι δυσκολίες στον λεγόμενο βαλκανικό διάδρομο είναι εμφανέστατες: Με τις προσφυγικές ροές αμείωτες και αρκετές χώρες να διαμαρτύρονται πως δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, οι πρόσφατες κινήσεις Σερβίας και ειδικά της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα έχουν προκαλέσει πίεση στην Ειδομένη.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα επισκεφθεί στη διάρκεια του σαββατοκύριακου τη Σερβία, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ σχετικά με το προσφυγικό.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Ντ.Τουσκ θα είναι το Βελιγράδι, όπου το Σάββατο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Την Κυριακή ο κ.Τουσκ θα έχει συνάντηση στα Τίρανα με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και ακολούθως θα μεταβεί στα Σκόπια όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.
Οι επαφές του Τουσκ θα γίνουν ενώ οι δυσκολίες στον λεγόμενο βαλκανικό διάδρομο είναι εμφανέστατες: Με τις προσφυγικές ροές αμείωτες και αρκετές χώρες να διαμαρτύρονται πως δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, οι πρόσφατες κινήσεις Σερβίας και ειδικά της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα έχουν προκαλέσει πίεση στην Ειδομένη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αντετοκούνμπο: «Ήμουν μπατίρης, σε μια χρονιά έβγαλα 120 εκατ.»
- Ανδρουλάκης: Μήνυση κατά Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμηση – «Να μπει όριο στη χυδαιότητα»
- Κίνηση: Κυκλοφοριακό έμφραγμα στους δρόμους της Αττικής – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Γωγώ Μαστροκώστα: Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο – Η επιθυμία της οικογένειας
- Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη κοντράρονται στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος
- Το Ιράν προειδοποιεί με αντίποινα για τις αμερικανικές επιθέσεις – Το Ισραήλ σκότωσε 31 ανθρώπους στον Λίβανο

