Ο γρίφος του Αννόβερου: Τα σενάρια για την απειλή στο Γερμανία-Ολλανδία
Με την υπόθεση του ακυρωμένου αγώνα Γερμανίας-Ολλανδίας στο Αννόβερο λόγω «συγκεκριμένης απειλής» να παραμένει ανοικτή, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σε εφημερίδα της πόλης υποστηρίζουν πως υπήρξε σχέδιο για βομβιστική επίθεση μέσα στο στάδιο αλλά και έκρηξη σε σιδηρδρομικό σταθμό στη συνέχεια. Ως ιθύνων νους αναφέρεται πρόσωπο με γερμανικό διαβατήριο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα επίσημες αναφορές πάντως, δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικά.
Με την υπόθεση του ακυρωμένου αγώνα Γερμανίας-Ολλανδίας στο Αννόβερο λόγω «συγκεκριμένης απειλής» να παραμένει ανοικτή, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σε εφημερίδα της πόλης υποστηρίζουν πως υπήρξε σχέδιο για βομβιστική επίθεση μέσα στο στάδιο αλλά και έκρηξη σε σιδηρδρομικό σταθμό στη συνέχεια.
Την Τρίτη το βράδυ, ο φιλικός αγώνας στο HDI-Arena του Αννόβερου ακυρώθηκε λίγη ώρα πριν την έναρξή του λόγω απειλής.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των γερμανικών Αρχών δεν είχαν βρεθεί στη συνέχεια εκρηκτικά γύρω από το στάδιο, ούτε και έχουν γίνει συλλήψεις ή καταζητούνται ύποπτοι.
Οι ομοσπονδιακές Αρχές περιορίστηκαν στο ότι η απόφαση για ακύρωση του αγώνα ήταν σωστή (όπως ανέφερε μεταξύ άλλων και η Μέρκελ, υπερασπιζόμενη την απόφαση) ενώ οι κρατιδικές Αρχές περιορίστηκαν στο ότι υπήρχαν «συγκεκριμένα στοιχεία».
Την Παρασκευή, η εφημερίδα της πόλης Hannoveriche Allgemeine Zeitung (HAZ) ισχυρίζεται, επικαλούμενη δικές της πηγές, πως ομάδα τρομοκρατών είχε σχέδιο για επίθεση με πέντε εκρήξεις. Ως ιθύνων νους αναφέρεται πρόσωπο με γερμανικό διαβατήριο.
Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες από τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, τρεις από τις εκρήξεις θα γίνονταν μέσα στο στάδιο -τα εκρηκτικά θα έμπαιναν είτε με όχημα που θα είχε άδεια εισόδου (όπως ασθενοφόρο) είτε με βομβιστή που θα έμπαινε με εισιτήριο.
Συνεργός, υποστηρίζεται, θα βρισκόταν ήδη μέσα στο στάδιο για να μαγνητοσκοπήσει τις εκρήξεις. Στη συνέχεια, τέταρτη έκρηξη θα γινόταν σε στάση λεωφορείου και στο τέλος, επτά ώρες μετά την πρώτη επίθεση, πέμπτη έκρηξη από βόμβα που θα τοποθετούσε η μοναδική γυναίκα της ομάδας σε σιδηροδρομικό σταθμό (η ίδια θα αποχωρούσε πριν την πυροδότηση).
Ενδιάμεσα, και η εφημερίδα Bild είχε μιλήσει για ανάλογο σχέδιο, επικαλούμενο δικές της πληροφορίες από την πληροφόρηση που είχαν οι γερμανικές Αρχές.
Οι αναφορές αυτές, υπογραμμίζεται, γίνονται ενώ το μόνο που πρέπει να θεωρείται επίσημα επιβεβαιώμενο είναι ότι υπήρχε «συγκεκριμένη απειλή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Νέα είσοδος για την πόλη της Πρέβεζας
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
- Κλαίει η… γεωγραφία: Αμερικανίδα δημοσιογράφος «διχοτόμησε» Βοσνία και Ερζεγοβίνη – «Οι ΗΠΑ έπαιξαν με αυτές τις δύο μικρές χώρες» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)













![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442