Αντιτρομοκρατικός πυρετός σε Ολλανδία, Σουηδία και Βρετανία
Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές σε όλη την Ευρώπη με φόντο τις επιθέσεις στο Παρίσι: Η ολλανδική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τρία άτομα σε σχέση με ένα «ύποπτο» αυτοκίνητο με βελγικές πινακίδες, χωρίς να δίνει άμεσα περισσότερες διευκρινίσεις. Εκκεθώθηκε στη Βρετανία αεροσκάφος για το φόβο βομβιστικής επίθεσης, σύλληψη ενός άνδρα στη Σουηδία με την υποψία «προετοιμασίας τρομοκρατικής ενέργειας».
Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές σε όλη την Ευρώπη με φόντο τις επιθέσεις στο Παρίσι: Η ολλανδική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τρία άτομα σε σχέση με ένα «ύποπτο» αυτοκίνητο με βελγικές πινακίδες, χωρίς να δίνει άμεσα περισσότερες διευκρινίσεις. Εκκεθώθηκε στη Βρετανία αεροσκάφος για το φόβο βομβιστικής επίθεσης, σύλληψη ενός άνδρα στη Σουηδία με την υποψία «προετοιμασίας τρομοκρατικής ενέργειας».
Στο ολλανδικό Ρότερνταμ, τη νύχτα τέθηκαν υπό κράτηση τρία άτομα κοντά σε παρκαρισμένο όχημα με βελγικές πινακίδες.
Ο δήμαρχος της πόλης, που είναι μουσουλμάνος (και ένα από τα πιο προβεβλημένα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας στην Ολλανδία) βρισκόταν σε κοντινό εστιατόριο και απομακρύνθηκε προληπτικά από την αστυνομία.
Η αστυνομική εκπρόσωπος περιορίστηκε στο ότι το όχημα «έδωσε λόγους στους αξιωματικούς να το ερευνήσουν περαιτέρω», χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία. Δεν δημοσιοποιήθηκε η ταυτότατα των τριών ατόμων.
Παράλληλα, στο βρετανικό Μάντεστερ, ένας αεροσκάφος της Easyjet που ήταν έτοιμο να απογειωθεί για το Μαρακές εκκενώθηκε την τελευταία στιγμή μετά από φόβο για εκρηκτικά.
Η αστυνομία έβγαλε τους επιβάτες και τους υπέβαλε σε έλεγχο, συλλαμβάνοντας δύο εξ αυτών. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ένας από τους επιβάτες ισχυρίστηκε πως είχε βόμβα. Δεν εντοπίστηκε τίποτε και το αεροσκάφος απογειώθηκε κανονικά.
Στη Σουηδία, η αστυνομία ανέφερε πως τη νύχτα της Πέμπτης συνελήφθη ένας άνδρας που θεωρείται ύποπτος για σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της σουηδικής αστυνομίας, η σύλληψή του είχε διαταχθεί την Τρίτη 17 Νοεμβρίου όμως ο ύποπτος διέφευγε. Την Τετάρτη, η Σουηδία είχε ανεβάσει κατά μία βαθμίδα το επίπεδο συναγερμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει»: Η ατάκα του Μαρτίνεθ για τον Αταμάν και ο λόγος που ειπώθηκε
- Μακελειό στο Σουδάν με 32 νεκρούς μετά από επίθεση με drones στο Νταρφούρ
- Afrika Bambaataa: Πέθανε ο τραγουδιστής της χιπ χοπ σε ηλικία 68 χρόνων από καρκίνο
- Μυθικός «γύπας» ο Πέσιτς: Την… έπεσε στο flash interview σε Ιταλίδα δημοσιογράφο (vid)
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
- Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντνίπρο
- Ούτε «ψεκασμένη», ούτε «εξεγερμένη»: η «αντισυστημική ψήφος» αναζητά την πολιτική αλλαγή
- Low Productivity and the Investment Gap: “Thorns” for the Greek Economy
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442