Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη 40χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου

Συνελήφθη 40χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου

Περισσότερα από 1.000 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας βρήκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. στην κατοχή 40χρονου, ο οποίος και συνελήφθη στην Αθήνα.

Περισσότερα από 1.000 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας βρήκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. στην κατοχή 40χρονου, ο οποίος και συνελήφθη στην Αθήνα.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peer-to-peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Από τον έλεγχο αυτόν προέκυψε ηλεκτρονικό ίχνος που ανήκει σε χρήστη εντός της ελληνικής Επικράτειας.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων, ενώ εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την αστυνομική και ψηφιακή αυτή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης Διαδικτύου.

Σε έρευνα το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι του 40χρονου στην Αθήνα, διαπιστώθηκε από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του ότι κατείχε 1.170 αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους και με ενήλικες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, ο δράστης οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024