
Εξετάσεις για τον σακχαρώδη διαβήτη σε ειδκές τιμές για παιδιά και εφήβους
Το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, προσφέρει εξετάσεις προληπτικού ελέγχου και παρακολούθησης του σακχαρώδη διαβήτη για παιδιά και εφήβους, σε προνομιακές τιμές.
Το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, προσφέρει εξετάσεις προληπτικού ελέγχου και παρακολούθησης του σακχαρώδη διαβήτη για παιδιά και εφήβους, σε προνομιακές τιμές.
1. Βασικός έλεγχος διαβήτη για διάγνωση ή /και παρακολούθηση με 30 € (γλυκόζη, γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c), ουρία, κρεατινίνη, χοληστερίνη αίματος, HDL, LDL, τριγλυκερίδια)
2. Ετήσιος έλεγχος διαβήτη με 80€ (γλυκόζη, γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c), ουρία, κρεατινίνη, χοληστερίνη αίματος, HDL, LDL, τριγλυκερίδια, Τ4, TSH, ANTI-TG, ANTI-TPO)
Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ για όσους καλέσουν στα τηλέφωνα 210 6869563 και 210 6869564. Η παροχή ισχύει έως 30 Νοεμβρίου 2015 για παιδιά ηλικίας έως 16 ετών.
Ο σακχαρώδης διαβήτης συγκαταλέγεται στα χρόνια νοσήματα και χαρακτηρίζεται σαν «αόρατη επιδημία», της οποίας η πορεία και οι επιπλοκές, συνεπάγονται ένα υπέρογκο κόστος διαχείρισης και καταπολέμησης. Το 2000 έπασχαν από διαβήτη 171 εκ. άτομα παγκοσμίως, σήμερα ο αριθμός τους ξεπερνά τα 285 εκ. άτομα, που αντιστοιχεί στο 6,4% του ενήλικου πληθυσμού. Στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που υπάρχουν, νοσούν περισσότερα από 1 εκ. άτομα.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αυξητική τάση (3% ετησίως) της εμφάνισης της νόσου, ιδιαίτερα σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 που θεωρούταν παλαιότερα ότι έπληττε μόνο τους ενήλικες, έχει αυξηθεί στα παιδιά και τους εφήβους, λόγω της παχυσαρκίας και του καθιστικού τρόπου ζωής. Η σωστή και εντατικοποιημένη θεραπευτική προσέγγιση, με βάση την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, σε συνδυασμό με τη συστηματική παρακολούθηση και την ιδανική ρύθμιση από την αρχή, προστατεύουν καθοριστικά από την εμφάνιση των χρόνιων επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.
health.in.gr
- Οδύσσεια του Νόλαν: «Ελάχιστα ομηρικά και καθόλου ελληνικά στοιχεία», υποστηρίζει καθηγητή της Οξφόρδηςς
- Βενεζουέλα: Διαδηλωτές έκαψαν αμερικανική και ισραηλινή σημαία
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442