
Η Γαλλία ζητά αυστηρότερους ελέγχους για τους ευρωπαίους ταξιδιώτες
Η Γαλλία ζητά από τους ευρωπαίους εταίρους της να γίνουν πιο αυστηροί οι συνοριακοί έλεγχοι σε Ευρωπαίους πολίτες, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Όπως αναφέρει ο Guardian, εάν υιοθετηθούν οι προτάσεις της Γαλλίας, οι ευρωπαίοι πολίτες ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με αυστηρότερους και πιο συστηματικούς ελέγχους όταν φεύγουν ή εισέρχονται στην ζώνη Σένγκεν.
Η Γαλλία ζητά από τους ευρωπαίους εταίρους της να γίνουν πιο αυστηροί οι συνοριακοί έλεγχοι σε Ευρωπαίους πολίτες, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.
Όπως αναφέρει ο Guardian, εάν υιοθετηθούν οι προτάσεις της Γαλλίας, οι ευρωπαίοι πολίτες ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με αυστηρότερους και πιο συστηματικούς ελέγχους όταν φεύγουν ή εισέρχονται στην ζώνη Σένγκεν.
Η γαλλική λίστα αιτημάτων, την οποία επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, έχει συνταχθεί εν όψει της συνεδρίασης των υπουργών Εσωτερικών των χωρών της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.
Ανάμεσα σε άλλα, η Γαλλία ζητά:
- Την άμεση υιοθέτηση μέτρων για διατήρηση των στοιχείων των επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς εντός της ΕΕ.
- Μέτρα για να τεθούν εμπόδια στην πώληση όπλων και στο εμπόριο όπλων.
- Παρακολούθηση των συναλλαγών με μετρητά και άλλων μη ηλεκτρονικών πληρωμών.
- Μεγαλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.
Από την πλευρά της, η Βρετανία είπε ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι δείχνει την ανάγκη συνεργασίας όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών και την ασφάλεια στην Ευρώπη.
Μιλώντας από την Αλβανία, ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ σημείωσε ότι το Λονδίνο έχει αυξήσει τη συνεργασία με τη Γαλλία και ότι έχει συμφωνήσει με όλα τα αιτήματα του Παρισιού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ημαθία: Έκρυβε ναρκωτικά στον τάφο συγγενικού του προσώπου – Συνελήφθη 36χρονος
- Γραμμή 3 του μετρό: Κλειστοί σταθμοί και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα «Ευαγγελισμός – Κατεχάκη»
- Ολυμπιακός – Φορτούνα Σιτάρντ: Ο Σιπιόνι έγινε αναγκαστική αλλαγή (vid)
- Σφοδρή σύγκρουση Καμπαγιάννη – Γεωργιάδη για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Φελλός υπουργός» – «Αναρχοαριστερός της συμφοράς»
- Φορολογική ανισότητα: Βαριά η φορολογία για τους μισθωτούς, ελαφριά για το κεφάλαιο
- Η UM πραγματοποίησε την 9η ετήσια Impact Day
