FT: Σε χαμηλό 12μήνου οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά τη συμφωνία
Οι αποδόσεις των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησαν σε χαμηλό επίπεδο 12μήνου, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τη νύχτα μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών της, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.
Οι αποδόσεις των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησαν σε χαμηλό επίπεδο 12μήνου, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τη νύχτα μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών της, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά 13 μονάδες βάσης (0,13 της ποσοστιαίας μονάδας) το πρωί της Τρίτης, στο 6,79%. Η απόδοση των 2ετών ομολόγων μειώθηκε περαιτέρω κατά 23 μονάδες βάσης στο 5,70%. Όπως αναφέρουν οι Financial Times, οι τίτλοι αυτοί είναι οι πιο ευαίσθητοι στον φόβο μίας αθέτησης πληρωμών και τον Ιούλιο η απόδοσή τους είχε εκτοξευθεί στο 29%.
Οι αποδόσεις μειώνονται σημαντικά, μετά τη συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της τον Αύγουστο. Τον τρέχοντα μήνα, η καμπύλη αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων εξομαλύνθηκε, δηλαδή η απόδοση των πιο βραχυπρόθεσμων τίτλων είναι χαμηλότερη από αυτή των πιο μακροπρόθεσμων.
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα, η απόδοση των 2ετών ομολόγων ήταν υψηλότερη από αυτή των 10ετών ομολόγων, κάτι που υποδήλωνε ότι οι φόβοι αθέτησης πληρωμών ήταν υψηλοί, αναφέρει το δημοσίευμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
- Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο με τον εγκαυματία να βγαίνει από την επιχείρηση – «Εγώ άναψα ένα τσιγάρο»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442