Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έσωσε την κοπέλα του, καλύπτοντας το σώμα της με το δικό του

Έσωσε την κοπέλα του, καλύπτοντας το σώμα της με το δικό του

Η ηρωική ιστορία του 30χρονου Βρετανού Μάικλ Ο’ Κόνορ, ο οποίος τη στιγμή της επίθεσης των τζιχαντιστών στο Μπατακλάν, προσπάθησε με το σώμα του να καλύψει την κοπέλα του για να την προστατεύσει από τις σφαίρες των καλάσνικοφ. Αμφότεροι κατάφεραν και βγήκαν ζωντανοί από τον εφιάλτη.

Ήθελαν να περάσουν ένα όμορφο βράδυ βλέποντας την αγαπημένη τους μπάντα. Όμως η νύχτα της συναυλίας των Eagles Of Death Metal στο Μπατακλάν κατέληξε σε έναν εφιάλτη που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή στον Μάικλ Ο’ Κόνορ και την Γαλλίδα σύντροφό του, Σάρα Μπαντέλ Κρέι.

Ο 30χρονος Βρετανός μίλησε στο BBC και θυμάται τις τραγικές εκείνες στιγμές: «είδα δυο νέους ανθρώπους στο πίσω μέρος του συναυλιακού χώρου που είναι για όρθιους. Μας διέταξαν να ξαπλώσουμε όλοι κάτω στο πάτωμα. Και τότε άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως προς όλες τις κατευθύνσεις με τα όπλα τους, που έμοιαζαν με καλάσνικοφ».

Ο Μάικλ πίστεψε ότι επρόκειτο να πεθάνει, αλλά πριν συμβεί αυτό ήθελε να σώσει πάση θυσία την κοπέλα του. Έτσι, λειτούργησε ως ανθρώπινη ασπίδα, προσπαθώντας με το σώμα του να καλύψει την Κρέι για να την προστατεύσει από τις σφαίρες.

Πρόλαβε να της ψελλίσει «σ’ αγαπώ», περιμένοντας πως σύντομα μια από τις σφαίρες των τζιχαντιστών θα τον σκότωνε, όμως η Σάρα του απάντησε «μην ανησυχείς, θα βγούμε κι οι δυο μας ζωντανοί από εδώ μέσα».

Η συνεχεία ήταν φυσικά ακόμη πιο φρικιαστική, σύμφωνα με τον Βρετανό, καθώς «είδα ανθρώπους τραυματισμένους να έχουν τις αισθήσεις τους αλλά να προσπαθούν να καταπνίξουν το αίσθημα να φωνάξουν από τον πόνο, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί. Άλλοι παραδίπλα έκαναν πως είναι νεκροί για να γλιτώσουν».

Θυμάται επίσης πως από ένα σημείο και μετά, οι δράστες είχαν ανέβει στους εξώστες και πυροβολούσαν εκεί στον κεντρικό χώρο όπου βρίσκονταν όλοι, πεσμένοι στο πάτωμα.

Το μαρτύριο τους έλαβε τέλος περίπου 75 λεπτά αργότερα, όταν η γαλλική αστυνομία εισέβαλλε στο Μπατακλάν και σκότωσε τους δράστες.

«Ήταν μια στιγμή απόλυτης ανακούφισης. Δεν έχω αισθανθεί τόση χαρά ξανά σε ολόκληρη τη ζωή μου. Ήμουν τόσο χαρούμενος που είδα τους αστυνομικούς, παρόλο που μέσα μου ακόμη είχα έναν φόβο πως ανά πάσα στιγμή οι άνθρωποι αυτοί μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια βόμβα και να ανατιναχθούμε όλοι», λέει ο Ο’ Κόνορ.

«Φεύγοντας από τον συναυλιακό χώρο, το αίμα που είχε χυθεί στο πάτωμα ξεπερνούσε το ένα εκατοστό. Εγώ και η κοπέλα μου σκαρφαλώσαμε πολλά πτώματα μέχρι να καταφέρουμε να βγούμε από το σωρό και να βρούμε την έξοδο. Την στιγμή που βγήκα από το Μπατακλάν, μόνο τότε κατάλαβα τι ακριβώς είχα βιώσει», καταλήγει ο 30χρονος Βρετανός.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024