Για την πρόληψη της πνευμονίας έτρεξε στον Μαραθώνιο η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία
Με το μήνυμα για την πρόληψη της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας μέσω του εμβολιασμού, η ομάδα δρομέων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε) συμμετείχε στο φετινό 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Με το μήνυμα για την πρόληψη της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας μέσω του εμβολιασμού, η ομάδα δρομέων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε) συμμετείχε στο φετινό 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία», που φέτος έχει κεντρικό μήνυμα «Πρόληψη της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας – Ο εμβολιασμός σώζει ζωές!», καθώς η διεξαγωγή του φετινού Μαραθωνίου της Αθήνας συμπίπτει χρονικά και με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Πνευμονίας (12 Νοεμβρίου).
Πάνω από 240 δρομείς συμμετείχαν σε αυτή τη δράση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ε.Π.Ε για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της πρόληψης αυτής της απειλητικής για τη ζωή λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, που προσβάλει παιδιά και ενήλικες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στελέχη και συνεργάτες της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, δημοσιογράφοι και φίλοι φόρεσαν το μπλουζάκι της εκστρατείας και έτρεξαν σε όλες τις διαδρομές του Μαραθωνίου, υπό την προπονητική καθοδήγηση του παλαίμαχου Πρωταθλητή μεσαίων αποστάσεων, κ. Μανώλη Χάντζου. Ανάμεσά του για άλλη μια χρονιά ο παλαίμαχος παίκτης της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, Άγγελος Κορωνιός, καθώς και ο ηθοποιός, Αλέξανδρος Μπουρδούμης.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ATHENS MARATHON EXPO, The Authentic, λειτούργησε ειδικό διαμορφωμένο περίπτερο της Ε.Π.Ε., όπου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν για το κοινό εξειδικευμένες μετρήσεις αερόβιας ικανότητας άσκησης (VO2max) αλλά και σπιρομετρήσεις. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Πνεύμονα (ΕLF), διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό για την εκστρατεία «Ηealthy Lungs For Life-Take the active option».
Η ενημερωτική εκστρατεία, καθώς και οι ενέργειες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτής, πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της Pfizer Hellas.
health.in.gr
- «Η σιωπή δεν προστατεύει» – Νέα εποχή για τον ουκρανικό στρατό, νέες δοκιμασίες για τον Ζελένσκι
- Πώς αισθάνεται ένας αδέσποτος σκύλος; Η επιστήμη δίνει μια πιο σύνθετη απάντηση
- Μπάρμπαρα Χάτον: Η δισεκατομμυριούχος συλλέκτρια κοσμημάτων, η κληρονομιά στα 21 και οι 7 ατυχείς γάμοι
- Και επίσημα ο Γεντβάι στην Αλ Σαμπάμπ (pic)
- Greeks Most Pessimistic in Eurozone on Inflation, Growth, ECB Says
- Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ανοίγει τη Δευτέρα – Οι κρίσιμες λεπτομέρειες
- Ελληνική οικονομία: Η επόμενη «μάχη» μετά το δημόσιο χρέος
- Γιατί ο Μέσι είναι νοκ άουτ απο το All Star game του MLS
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442