Ολάντ: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Γαλλία, κλείνουν τα σύνορα
Καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν ενωμένοι και ψύχραιμοι μπροστά σε πρωτοφανείς τρομοκρατικές επιθέσεις, ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σε απευθείας διάγγελμα εν μέσω του εφιάλτη ότι κηρύσσει όλη τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Τα σύνορα κλείνουν, στους δρόμους βγαίνειο στρατός.
Καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν ενωμένοι και ψύχραιμοι μπροστά σε πρωτοφανείς τρομοκρατικές επιθέσεις, ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σε απευθείας διάγγελμα εν μέσω του εφιάλτη ότι κηρύσσει όλη τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι τα σύνορα της χώρας κλείνουν και ότι θα ζητήσει τη συνδρομή του στρατού για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρξουν νέες επιθέσεις στην πρωτεύουσα.
Μίλησε για πρωτοφανείς τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή πολλών ανθρώπων, σημειώνοντας ότι συγκαλείται άμεσα το υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσει την απάντηση της Γαλλίας στα χτυπήματα.
Μετά τα τραγικά γεγονότα ο Φρανσουά Ολάντ ματαίωσε τη συμμετοχή του στη Σύνοδο του G20, που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή στην Τουρκία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ, αναμεσά τους παιδιά και πλήρωμα ασθενοφόρου
- Conference League: Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί ο τελικός της διοργάνωσης
- Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός
- Κερατσίνι: Ανδρας έπεσε στο κενό από μπαλκόνι 2ου ορόφου ενώ τον «προσέγγιζαν» αστυνομικοί
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Γκρίνιες, εμφύλιοι, αλληλοκαρφώματα
- Νέες κυρώσεις προς την Κούβα ανακοίνωσε ο Μάρκο Ρούμπιο
