Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαψεύδεται ότι η Κομισιόν «γνώριζε από το 2011» για την υπόθεση της VW

Διαψεύδεται ότι η Κομισιόν «γνώριζε από το 2011» για την υπόθεση της VW

Η αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση ICCT, που αποκάλυψε το σκάνδαλο της Volkswagen, διέψευσε το γερμανικό δημοσίευμα ότι η Κομισιόν είχε ενημερωθεί για την υπόθεση από διοικητικούς υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης «από το 2011». Τόσο η οργάνωση, όσο και πηγή της Κομισιόν, απέδωσαν το δημοσίευμα σε σύγχυση.

Η αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση ICCT, που αποκάλυψε το σκάνδαλο του παράνομου λογισμικού που χρησιμοποιούσε η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen στους ντιζελοκινητήρες της, διέψευσε ότι είχε ενημερωθεί για την υπόθεση από διοικητικούς υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως υποστηρίζει γερμανικό περιοδικό.

«Η ICCT δεν ενημερώθηκε ποτέ από κανέναν για μια ενδεχόμενη απάτη όσον αφορά τους ελέγχους εκπομπής καυσαερίων και ουδέποτε κάναμε την παραμικρή έρευνα για να εντοπίσουμε παράνομα λογισμικά ή αποδείξεις περί απάτης» ανέφερε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Το οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche, σε άρθρο του υποστήριζε ότι η περιβαλλοντική οργάνωση ICCT ενημερώθηκε από Ευρωπαίους υπαλλήλους οι οποίοι είχαν «αγανακτήσει» με την αδράνεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υπόθεση αυτή.

Ο εκπρόσωπος της ICCT σημείωσε ότι μάλλον υπάρχει σύγχυση μεταξύ του αυξημένου επιπέδου των εκπεμπόμενων οξειδίων του αζώτου (NOx) -κάτι που γνώριζε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2011- και της παρουσίας παράνομου λογισμού στα οχήματα της VW, κάτι που ανακαλύφθηκε από τις αμερικανικές αρχές μετά το 2014.

Σε σύγχυση απέδωσε το άρθρο και μια πηγή της Κομισιόν από τις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι το 2011 ο τότε επίτροπος Βιομηχανίας Αντόνιο Ταγιάνι είχε ενημερωθεί για ένα πρόβλημα στην πίεση στα ελαστικά των αυτοκινήτων και όχι για την παρουσία παράνομου λογισμικού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024