Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία: Τραυματίες σε ταραχές σε «off-shore» κέντρο μεταναστών

Αυστραλία: Τραυματίες σε ταραχές σε «off-shore» κέντρο μεταναστών

Με αποστολή αστυνομικών ενισχύσεων έθεσαν οι αυστραλιανές αρχές υπό έλεγχο ταραχές σε αμφιλεγόμενο κέντρο μεταναστών στη Νήσο των Χριστουγέννων. Τα επεισόδια, τα οποία είχε πυροδοτήσει θάνατος μετανάστη στο κέντρο, οδήγησαν στον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ατόμων και σε εκτεταμένες ζημιές.

Με αποστολή αστυνομικών ενισχύσεων έθεσαν οι αυστραλιανές αρχές υπό έλεγχο ταραχές σε αμφιλεγόμενο κέντρο μεταναστών στη Νήσο των Χριστουγέννων.

Τα επεισόδια, τα οποία είχε πυροδοτήσει θάνατος μετανάστη στο κέντρο, οδήγησαν στον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ατόμων και σε εκτεταμένες ζημιές.

Οι μετανάστες -κρατούμενοι στην ουσία- είχαν ανάψει φωτιές και είχαν αναγκάσει τους φρουρούς να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές, η επιχείρηση για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση ολοκληρώθηκε νωρίς την Τρίτη «σε γενικές γραμμές ειρηνικά».

Η αστυνομία ανέφερε ότι έκανε μεν χρήση βίας, όμως δεν επιβεβαίωσε αναφορές πως είχε χρησιμοποιήσει πλαστικές σφαίρες. Οι πέντε τραυματίες είναι τρόφιμοι του κέντρου και η ζωή τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το κέντρο στη Νήσο των Χριστουγέννων είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα μέτρα στην ευρύτερη σκληρή τακτική που ακολουθεί η Αυστραλία απέναντι στο μεταναστευτικό, ενώ ιδιαίτερα το ζήτημα του ασύλου έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση.

Στο συγκεκριμένο κέντρο βρίσκονται τόσο μετανάστες που έχουν φτάσει χωρίς χαρτιά στην Αυστραλία όσο και υπήκοοι άλλων χωρών που αντιμετωπίζουν απέλαση έχοντας καταδικαστεί για παραβάσεις.

Οι ταραχές είχαν ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής, όταν βρέθηκε η σορός ενός ιρανού κούρδου, του Φαζέλ Τσεγκένι, σε γκρεμό. Ο Τσεγκένι είχε προηγούμενως προσπαθήσει να αποδράσει από το κέντρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024