Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρό ενδιαφέρον ξένων επενδυτών στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών

Ισχυρό ενδιαφέρον ξένων επενδυτών στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών

Θετικά μηνύματα για την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών στέλνει η ικανοποιητική ανταπόκριση των ξένων επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των επενδυτών, το βιβλίο προσφορών της τράπεζας ίσως παραμείνει ανοικτό και πέραν της σημερινής ημέρας.

Θετικά μηνύματα για την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών στέλνει η ικανοποιητική ανταπόκριση των ξένων επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με τα Νέα, το βιβλίο προσφορών της τράπεζας ίσως παραμείνει ανοικτό και πέραν της σημερινής ημέρας, ως αποτέλεσμα του αυξημένου ενδιαφέροντος ξένων και εγχώριων επενδυτών για να συμμετάσχουν στην αύξηση που έχει ως στόχο τη συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους τουλάχιστον 1,6 δισ. ευρώ από τα 4,7 δισ. ευρώ που θα πρέπει να συγκεντρωθούν συνολικά.

Επίσης με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η προαιρετική δημόσια προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς προς τους κατόχους junior και senior τίτλων δικής της εκδόσεως, καθώς σε όλες τις εκδόσεις επιτεύχθηκε προσφορά πολύ υψηλότερη του 67% που απαιτεί το θεσμικό πλαίσιο.

Έτσι η τράπεζα ενισχύθηκε κεφαλαιακά κατά 600 εκατ. ευρώ και εκπλήρωσε την πρώτη από τις δράσεις του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσής της.

Μετά την Τράπεζα Πειραιώς, σειρά παίρνει η Alpha Bank καθώς σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών της τράπεζας, ενώ θα ακολουθήσουν η Eurobank και η Εθνική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024