Σάλο έχουν προκαλέσει στη Γαλλία τα σοβαρά μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη που έχει ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος παραδέχθηκε σήμερα, Πέμπτη, ενώπιον του δικαστηρίου στις Βερσαλίες, την εμπλοκή του στην υπόθεση της απόπειρας εκβιασμού του 31χρονου άσου της Λιόν και συμπαίκτη του στην εθνική Γαλλίας, Ματιέ Βαλμπουενά, χρησιμοποιώντας «ροζ» βίντεο.

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε χθες, Τετάρτη, τον Γάλλο διεθνή φορ, ο οποίος πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο, στο πλαίσιο έρευνας για τις καταγγελίες εκβιασμού και άλλων αδικημάτων, που τιμωρούνται με τουλάχιστον πέντε χρόνια φυλάκιση.

Σήμερα το πρωί ο Μπενζεμά παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για να δώσει εξηγήσεις για το θέμα, για το οποίο είχε συλληφθεί, τον περασμένο μήνα, και ο Τζιμπρίλ Σισέ, που στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ ο Μπενζεμά, ενώ χθες δήλωνε πως δεν είχε καμιά σχέση με την υπόθεση, παραδέχθηκε σήμερα την εμπλοκή του στην απόπειρα εκβιασμού, η οποία περιλαμβάνει βίντεο ερωτικού περιεχομένου, το οποίο καταγράφηκε με κινητό τηλέφωνο. Η παραδοχή του ίσως ανοίξει το δρόμο της εις βάρος του δίωξης και με πρώτο βήμα την απαγόρευση εξόδου του από τη Γαλλία.

Όπως αποκάλυψε, χαρακτηριστικά, σήμερα το πρωί ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός «BFM», παιδικός φίλος του Μπενζεμά ζήτησε από τον άσο της Ρεάλ να τον φέρει σε επαφή με τον Βαλμπουενά, με σκοπό να του μιλήσει για το βίντεο που είχε στην κατοχή του και ν’ απαιτήσει μεγάλο χρηματικό ποσό για να μη το δημοσιοποιήσει. Πληροφορίες, που διαψεύδει, πάντως, ο δικηγόρος του, Σιλβέν Κορνιέ, θέλουν, μάλιστα, τον Μπενζεμά να κάνει ο ίδιος τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών. Επιπλέον, ο δικηγόρος τόνισε πως ο πελάτης του είναι αθώος και πως δεν έλαβε μέρος σε εκβιασμό ή απόπειρα εκβιασμού.

Από την άλλη, υπάρχει ανακοίνωση του εισαγγελέα Βερσαλλιών, στην οποία αναφέρει ότι τα αδικήματα με τα οποία κατηγορείται ο Μπενζεμά μπορούν να επισύρουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον πέντε ετών!

Η κίνηση αυτή του εισαγγελέα, η οποία στο δικαστικό σύστημα της Γαλλίας δεν επιβεβαιώνει τη διάπραξη κάποιου αδικήματος, αλλά σημαίνει ότι οι Αρχές έχουν σοβαρούς λόγους για να «κυνηγήσουν» την υπόθεση, εκθέτει τον Μπενζεμά σε μια μακρά περίοδο αμφιβολίας, εν όψει και της τελικής φάσης του EURO 2016 που θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ