Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bentley Continental GT 2017: Εκλεκτικές συγγένειες...

Bentley Continental GT 2017: Εκλεκτικές συγγένειες…

«Κρυμμένο» κάτω από το αμάξωμα της Porsche Panamera με την οποία θα μοιραστεί πολλά κοινά στοιχεία, το βρετανικό coupe δοκιμάζει το βήμα του, δίνοντας το πρώτο δείγμα γραφής του.

Εκ πρώτης όψεως το δοκιμαστικό πρωτότυπο που εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό μπορεί να δείχνει ως μια Porsche Panamera με ορισμένες παραλλαγές, ωστόσο, ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση της Bentley Continental GT η οποία θα έχει την ίδια αφετηρία και θα μοιραστεί πολλά κοινά στοιχεία με την νέα γενιά του γερμανικού τετράθυρου coupe που αναμένεται μέσα στο 2016.

Έτσι οι σχεδιαστικές ανακολουθίες του τετράθυρου δοκιμαστικού πρωτότυπου σε σχέση με την εικόνα μιας τυπικής Porsche Panamera όπως για παράδειγμα οι μικρού μήκους πίσω πόρτες, δεν οφείλονται στη διαδικασία αλλαγής του ίδιου του μοντέλου, αλλά στο γεγονός ότι κάτω από τις «παραμορφωμένες» επιφάνειές του «κρύβεται» μια πρώιμη εκδοχή της Bentley Continental GT η οποία υποβάλλεται στις πρώτες δοκιμές που αφορούν τα οδικά χαρακτηριστικά της.

Εξάλλου όπως είναι ήδη γνωστό το βρετανικό υπερπολυτελές coupe θα έχει ως βάση μια τροποποιημένη και μικρότερη εκδοχή της νέας αρχιτεκτονικής που θα αξιοποιήσει η Porsche Panamera.

H νέα πλατφόρμα με την κωδική ονομασία MSB εξελίσσεται με την καθοδήγηση της γερμανικής φίρμας και τη λογική να φιλοξενήσει υψηλών επιδόσεων προτάσεις του ομίλου VW με κίνηση στους πίσω και στους τέσσερις τροχούς, ενώ μεταξύ των πρώτων συστάσεων που την ακολουθούν συγκαταλέγεται η υπόσχεση για χαμηλότερο βάρος με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο δυναμισμού και αποδοτικότητας για τα μοντέλα τα οποία θα φιλοξενήσει, μεταξύ των οποίων και η Bentley Continental GT.

Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο δείγμα της νέας αρχιτεκτονικής θα αναλάβει να συστήσει η νέα γενιά της Porsche Panamera η οποία αναμένεται το 2016 με την Bentley Continental GT να ακολουθεί το 2017.

Σε ό,τι αφορά την τελευταία, εκτός από τη νέα αρχιτεκτονική και τις εξασφαλίσεις της, σύμφωνα με πληροφορίες το δοκιμαστικό πρωτότυπο της Continental GT κρύβει και μια νέα εκδοχή του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 με χωρητικότητα 4,0 λίτρων ο οποίος και θα προσφερθεί σε όλο το εύρος της γκάμας της Continental- και όχι μόνο.

Επίσης, όπως έχει ήδη δηλώσει ο επικεφαλής της Bentley, Wolfgang Durheimer από την έκθεση της Σαγκάης τον προηγούμενο Απρίλιο, για πρώτη φορά θα υπάρξει και plug-in υβριδική έκδοση στην γκάμα της Continental GT, στο πλαίσιο της πολιτικής για μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

AUTOMEDIA

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024