Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κονδύλια 400 εκατ. στους δήμους από το ΥΠΕΣ έως τέλος του μήνα

Κονδύλια 400 εκατ. στους δήμους από το ΥΠΕΣ έως τέλος του μήνα

Κονδύλια συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, τα οποία προορίζονται για επιδόματα, κοινωνικά προγράμματα και έργα, θα πιστώσει μέχρι το τέλος του μήνα στους δήμους και τις περιφέρειες  το υπουργείο Εσωτερικών.

Κονδύλια συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, τα οποία προορίζονται για επιδόματα, κοινωνικά προγράμματα και έργα, θα πιστώσει μέχρι το τέλος του μήνα στους δήμους και τις περιφέρειες το υπουργείο Εσωτερικών.

Την ανακοίνωση έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, έπειτα από συνάντηση με τον πρόεδρο και τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

Όπως ανέφερε ο υπουργός, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τακτική επιχορήγηση δήμων και περιφερειών, για προνοιακά επιδόματα (τυφλότητας, αναπηρίας, κτλ), το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το διατροφικό επίδομα, καθώς και για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες δήμων. Ακόμα, θα διατεθούν για την κάλυψη εκκρεμοτήτων του υπουργείου προς την αυτοδιοίκηση, όπως οι παρακρατηθέντες πόροι.

Στην διάρκεια της σύσκεψης έγινε γνωστό ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξει τριμερής συνάντηση για ζητήματα της αυτοδιοίκησης μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών, εκπροσώπων της ΠΕΔΑ και της προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκης Θεοτοκάτου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, οι δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης, Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, Καψάλης και Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης και πρώην δήμαρχος Γιώργος Κουτελάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Τσουκαλάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024