Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τη Νύχτα του Γκάι Φοκς οι Anonymous «βγάζουν τις κουκούλες» της Κου Κλουξ Κλαν

Τη Νύχτα του Γκάι Φοκς οι Anonymous «βγάζουν τις κουκούλες» της Κου Κλουξ Κλαν

Ο πόλεμος των Anonymous κατά της Κου Κλουξ Κλαν κρατά από τον Αύγουστο του 2014 όταν το παράρτημα της αρχαιότερης οργάνωσης μίσους στις ΗΠΑ μοίραζε απειλές κατά διαδηλωτών στο φλεγόμενο Φέργκιουσον του Μιζούρι μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν. Σχεδόν ενάμισι χρόνο και αρκετές επιχειρήσεις χάκινγκ μετά, οι Anonymous κορυφώνουν τον πόλεμο την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, τη Νύχτα του Γκάι Φοκς, ξεσκεπάζοντας 1.000 φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης. Κωδικός: Operation Hoods Off...

Ο πόλεμος των Anonymous κατά της Κου Κλουξ Κλαν κρατά από τον Αύγουστο του 2014 όταν το παράρτημα της αρχαιότερης οργάνωσης μίσους στις ΗΠΑ απείλησε με «θανάσιμη βία» κατά των διαδηλωτών στο φλεγόμενο Φέργκιουσον του Μιζούρι μετά τη δολοφονία του άοπλου 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από τον λευκό αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον.

Φυλλάδια μοιράστηκαν στους δρόμους του Μιζούρι με την προειδοποίηση προς τους διαδηλωτές ότι «ξύπνησαν έναν κοιμισμένο γίγαντα»…

Σε απάντηση οι Anonymous κήρυξαν την Επιχείρηση Κου Κλουξ Κλαν παίρνοντας τον έλεγχο του λογαρισμού που διέθετε στο Twitter το παράρτημα της Κου Κλουξ Κλαν στο Μιζούρι και δημοσιοποιώντας τις ταυτότητες πολλών φερόμενων μελών της ρατσιστικής οργάνωσης.

Σήμερα, λιγότερο από ενάμισι χρόνο μετά, οι Anonymous ετοιμάζονται να διαρρεύσουν μαζικά 1.000 ονόματα μελών της Κου Κλουξ Κλαν έχοντας «παρεισφρήσει» σε ιδιωτικό λογαριασμό στο Twitter που όπως αναφέρουν περιλαμβάνει μεγάλο όγκο πληροφοριών για μυστικά μέλη της οργάνωσης.

Η αποκάλυψη θα γίνει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου ταυτόχρονα με την ετήσια Million Mask March (Πορεία των Εκατομμυρίων Μασκών) των Anonymous, παγκόσμια διαμαρτυρία ανήμερα της Νύχτας του Γκάι Φοκς, και συνδέεται ταυτόχρονα με τον έναν χρόνο από την απόφαση των ενόρκων του Φέργκιουσον να μην απαγγείλουν κατηγορίες στον Ντάρεν Ουίλσον για το φόνο του Μάικλ Μπράουν.

Οι Anonymous προαναγγέλλουν ότι την Τετάρτη θα προηγηθεί «θύελλα» στο Twitter για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την Επιχείρηση Hoods Off. Έχουν δημοσιοποιήσει ήδη, την Κυριακή και τη Δευτέρα, μέσω του δικτυακού τόπου Pastebin 57 αριθμούς τηλεφώνου και 23 διευθύνσεις email φερόμενων ως μελών της Κου Κλουξ Κλαν.

Σύγχυση προκλήθηκε ωστόσο εξαιτίας ξεχωριστής ανάρτησης στο Pastebin από τον λογαριασμό Twitter «Amped Attacks» που κατηγορούσε εκλεγμένους αξιωματούχους, πέντε δημάρχους νότιων πολιτειών και τέσσερις γερουσιαστές, ότι είναι μέλη της Κου Κλουξ Κλαν ή άλλων ρατσιστικών οργανώσεων.

Στα ονόματα περιλαμβάνεται ο δήμαρχος του Λέξινγκτον στο Κεντάκι των ΗΠΑ Τζιμ Γκρέι, ο οποίος εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση στην οποία αποκρούει την κατηγορία ως «ψευδή, προσβλητική και γελοία», τονίζοντας ότι ουδέποτε είχε σχέση με την Κου Κλουξ Κλαν και αντιτίθεται σε ο,τιδήποτε αυτή πρεσβεύει. Σε άμεση διάψευση προχώρησε και ο γερουσιαστής Νταν Κόατς.

Οι Anonymous αποστασιοποιήθηκαν από τον χρήστη, ο οποίος επίσης δήλωσε ότι ενεργεί μεμονωμένα αλλά επέμεινε στις κατηγορίες.

Ευαγγελία Μπίφη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024