Εντελώς διαφορετικό είναι το κλίμα στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, μετά το πρώτο θετικό αποτέλεσμα σε ντέρμπι. Πέρασαν 3,5 χρόνια για το συναίσθημα αυτό, καθώς η τελευταία φορά που οι φίλοι της Ενωσης έφυγαν ικανοποιημένοι από ένα ντέρμπι πρωταθλήματος, ήταν στο 2-0 επί του Παναθηναϊκού τον Μάρτιο του 2012. Τη σεζόν του υποβιβασμού (2012/13) μετρούσε τέσσερις ήττες από ΠΑΟ και Ολυμπιακό.

Η σοπαλία (0-0) σε συνδυασμό με τη θετική αύρα που μεταδίδεται από την ώρα που ανέλαβε την ομάδα ο Γκας Πογέτ, έχουν ανεβάσει τη διάθεση στα Σπάτα. Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία από το «μέτωπο» των τραυματιών και ειδικά του Πέτρου Μάνταλου.

Ο νέος αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» υπέστη διάστρεμμα στην τελευταία φάση του χθεσινού αγώνα και το απόγευμα θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος.

Θεωρείται απίθανο να προλάβει την αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης και στην περίπτωση απουσίας του, θα ενημερωθεί η ΕΠΟ ώστε ο Μίχαελ Σκίμπε να μην τον συμπεριλάβει στις πρώτες κλήσεις του, για τα φιλικά με Λουξεμβούργο (13/11) και Τουρκία (17/11).

Επίσης, ο Βάργκας έχει κάκωση στη μέση από κτύπημα, ενώ ο Αραβίδης αναμένεται να προπονηθεί κανονικά αύριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ