
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούν τη Θ.Φωτίου για τη στέγαση αστέγων
Για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις κατηγορούν 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου αναφορικά με το θέμα της στέγασης των χιλιάδων αστέγων.
Για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις κατηγορούν 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου αναφορικά με το θέμα της στέγασης των χιλιάδων αστέγων.
Οι βουλευτές με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή έπειτα από πρωτοβουλία του Μάκη Μπαλαούρα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λόγω της έναρξης της χειμερινής περιόδου και υποστηρίζουν ότι για οποιαδήποτε απώλεια ζωής των ανθρώπων που δεν έχουν στέγη λόγω κρύου ευθύνη θα έχει ο κρατικός μηχανισμός.
Υπενθυμίζουν μάλιστα τις προγραμματικές δηλώσεις της κ. Φωτίου στις 9 Φεβρουαρίου που δεσμευόταν για αντιμετώπιση των αναγκών στέγασης με διαμερίσματα για άπορες οικογένειες (ενδεικτικά 30.000 διαμερίσματα) και για διεύρυνση του θεσμού της εργατικής κατοικίας, και ρωτούν:
«Γιατί έχει καθυστερήσει η παραχώρηση δημοσίων κτιρίων για την προτεινόμενη χρήση, η οποία μάλιστα είχε περιληφθεί στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης τον Φεβρουάριο του 2015; Ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα για την εξεύρεση στέγης στους αστέγους;».
Το κείμενο υπογράφουν οι εξής βουλευτές:
Μπαλαούρας Γεράσιμος, Αραχωβίτης Σταύρος, Αυλωνίτου Ελένη, Βαγενά Άννα, Βάκη Φωτεινή, Βαρδάκης Σωκράτης, Γαβρόγλου Κώστας, Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Έφη, Γιαννακίδης Στάθης, Γκιόλας Γιάννης, Δημητριάδης Μίμης, Θελερίτη Μαρία, Καββαδία Αννέτα, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν, Καρακώστα Ευαγγελία, Κατσαβριά – Σιωροπούλου Χρυσούλα, Κωνσταντινέας Πέτρος, Μιχελογιαννάκης Ιωάννης, Μπαξεβανάκης Δημήτρης, Μπάρκας Κώστας, Ντζιμάνης Γιώργος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Παπανάτσιου Κατερίνα, Παυλίδης Κώστας, Ρίζος Δημήτρης, Σεβαστάκης Δημήτρης, Σιμορέλης Χρήστος, Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέτυ), Σταματάκη Ελένη, Σταμπουλή Αφροδίτη, Στέφος Ιωάννης, Τζούφη Μερόπη, Τριανταφύλλου Μαρία, Ψυχογιός Γιώργος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Run for your lives: Οι Iron Maiden ξεσήκωσαν για άλλη μια φορά την Αθήνα
- Τσίπρας: «Το μπλε της πατρίδας μας, το κόκκινο των αγώνων μας» είπε για τα χρώματα του κόμματος – «Φτιάχνουμε ομάδα για πρωτάθλημα»
- Τελικός Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης: Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ για τη μετακίνηση των φιλάιθλων
- Κύπρος: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές – Συμμετέχουν 18 κομματικοί συνδυασμοί
- Axios: Παράταση εκεχειρίας 60 ημερών – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο συμφωνίας Ιράν με ΗΠΑ
- Euroleague: Πάνοπλος ο Ολυμπιακός στο ραντεβού με την κούπα μέσα στο κατακόκκινο ΟΑΚΑ!
- Η «χαλαρή» προπόνηση που κάνει καλό στην καρδιά
- Πανελλαδικές 2026: Στην τελική ευθεία οι μαθητές – Τι πρέπει να προσέξουν – Το πρόγραμμα των εξετάσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)



![Χρυσές λίρες: Ποιες χρονιές πουλήθηκαν οι περισσότερες [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/07/ot_lires25-300x300.png)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442