
Αλιείς διέσωσαν 60 πρόσφυγες ανοιχτά της Λέσβου
Χάρη στην ταχεία παρέμβαση του αλιευτικού σκάφους «Ταξιάρχης», 60 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν τα ξημερώματα ανοιχτά της Λέσβου.
Χάρη στην ταχεία παρέμβαση του αλιευτικού σκάφους «Ταξιάρχης», 60 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν τα ξημερώματα ανοιχτά της Λέσβου.
Περίπου στις 5 τα χαράματα, ο καπετάνιος Στρατής Κάσσος και το πλήρωμά του ειδοποιήθηκαν από το Λιμενικό και έσπευσαν ανοιχτά της Παναγιούδας, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης και πλησίασαν το φουσκωτό των προσφύγων, ανάμεσά τους αρκετά βρέφη.
Δεν είναι εξάλλου η η πρώτη φορά που ο «Ταξιάρχης» σώζει πρόσφυγες που κινδυνεύουν στο Αιγαίο. Μάλιστα η ξύλινη λέμβος που χρησιμοποιούσαν οι αλιείς για τις διασώσεις καταστράφηκε στην προσπάθειά τους να σώσουν ναυαγούς στην έρημη νησίδα «Παναγιά», στον όρμο του Μανταμάδου.
Η λέμβος αντικαταστάθηκε τελικά με την οικονομική συμβολή άλλων εθελοντών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Μάρθα Φριντζήλα εξηγεί στο in γιατί ήρθε η ώρα να ακούσουμε «τα κορίτσια»
- LIVE: Ισπανία – Αυστρία
- Ζευγάρι 22 και 25 ετών στην Ινδονησία τιμωρήθηκε με δημόσιο ραβδισμό για ένα βίντεο με φιλί στο TikTok
- Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο Αριστοτέλης Χαντζής – Έκκληση για αιμοδοσία
- Τα βασικά στοιχεία της ταυτότητας του νέου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (vid, pics)
- Διάσωση εγκλωβισμένου στη Βενεζουέλα μετά από περισσότερες από 190 ώρες [βίντεο]

