Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τις παρελάσεις κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Με τις παρελάσεις κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τη μαθητική στην Αθήνα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. «Εύχομαι του χρόνου να δούμε το φως της ανάπτυξης» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης που παρακολούθησε την παρέλαση στην Αθήνα. Χωρίς κάγκελα και με την παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τη μαθητική στην Αθήνα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε χωρίς κάγκελα, μετά την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Οι πολίτες πήραν θέσεις πολύ κοντά στην εξέδρα των επισήμων και κατά μήκος της διαδρομής, από όπου παρακολούθησαν την παρέλαση πεζοπόρων και μηχανοκίνητων πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, ενώ από αέρος σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς έκαναν την εμφάνιση τους μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Το παρόν στη στρατριωτική παρέλαση έδωσε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Νωρίτερα, ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού. Μετά το τέλος της παρέλασης θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Ενώπιον του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση για την επέτειο του «Όχι».

Στην κυκλοφορία έχουν δοθεί οι δρόμοι.

«Εύχομαι του χρόνου να δούμε το φως της ανάπτυξης» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, που παρακολούθησε την παρέλαση και τόνισε ότι η επέτειος είναι μήνυμα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Εκτός από τον υπουργό Παιδείας, την παρέλαση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιωργος Καμίνης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των κομμάτων και της εκκλησίας.

«H σημασία του αντιφασιστικού αγώνα είναι πάλι επίκαιρη. Η ενότητα και ο ενθουσιασμός που επέδειξε σύσσωμος ο ελληνικός λαός το 1940 είναι παράδειγμα για την σημερινή κρίσιμη περίοδο» τόνισε ο κ. Καμίνης.

Στην παρέλαση συμμετείχαν φέτος όλα τα σχολεία της Α’ Αθηνών, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, καθώς επίσης και το σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Οδηγισμού και ομάδα των Special Olympics.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νικος Φίλης επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024