Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Champions League μέσω Ουγγαρίας

Πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Champions League μέσω Ουγγαρίας

Από την Ουγγαρία αρχίζει η φετινή περιπέτεια του Ολυμπιακού στο Champions League υδατοσφαίρισης και εκεί επιθυμούν οι «ερυθρόλευκοι» να τελειώσει. Με την αναμέτρηση της Τετάρτης (19:45 ώρα Ελλάδας) με την Έγκερ, οι πρωταθλητές Ελλάδας στέκονται στην αφετηρία ενός... μαραθωνίου δέκα αγωνιστικών, που κατάληξη έχει τη Βουδαπέστη και το final-6 της διοργάνωσης, το οποίο θα διεξαχθεί 2-4 Ιουνίου.

Από την Ουγγαρία αρχίζει η φετινή περιπέτεια του Ολυμπιακού στο Champions League υδατοσφαίρισης και εκεί επιθυμούν οι «ερυθρόλευκοι» να τελειώσει. Με την αναμέτρηση της Τετάρτης (19:45 ώρα Ελλάδας) με την Έγκερ, οι πρωταθλητές Ελλάδας στέκονται στην αφετηρία ενός… μαραθωνίου δέκα αγωνιστικών, που κατάληξη έχει τη Βουδαπέστη και το final-6 της διοργάνωσης, το οποίο θα διεξαχθεί 2-4 Ιουνίου.

Με «κορμό» την εθνική ανδρών που το περασμένο καλοκαίρι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, και επιπλέον ενίσχυση από έναν πολύπειρο πρώην διεθνή (Ντόσκας) και τρεις ξένους παίκτες πρώτης γραμμής (Πάβιτς, Σμιθ, Μάλιαρακ), ο Ολυμπιακός έχει φέτος βάσιμες ελπίδες να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε τα δύο προηγούμενα χρόνια και να επανέλθει στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Για να εκπληρώσει το σκοπό της, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου χρειάζεται να πάρει ένα από τα δύο εισιτήρια του Α΄ ομίλου που οδηγούν στο final-6, αφού το τρίτο παίρνει αυτόματα η Έγκερ, ως οικοδέσποινα της τελικής φάσης. Βασικοί αντίπαλοι των «ερυθρολεύκων» στην προσπάθεια αυτή είναι η περσινή φιναλίστ Πριμόριε Ριέκα και η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2014 Μπαρτσελονέτα, ενώ η Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι από το Μαυροβούνιο εμφανίζεται ως υπολογίσιμο αουτσάιντερ και η γερμανική Σπαντάου μάλλον θα περιοριστεί σε ρόλο ρυθμιστή.

Φυσικά τα ματς με την Έγκερ μετρούν κανονικά στη βαθμολογία του ομίλου και θα είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να φύγει με τους βαθμούς της νίκης από την Ουγγαρία. Άλλωστε, αντιμετωπίζει μία ομάδα που ήταν πέρυσι παρούσα στο final-6 της Βαρκελόνης (κατετάγη πέμπτη) και βεβαίως έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τη φετινή χρονιά. Η Έγκερ διαθέτει μία πλειάδα διεθνών Ούγγρων (Πέτερ Μπίρος, Μάρτον Σίβος, Μπάλαζ Έρντελι, Νόρμπερτ Χοζνιάνσκι, Μπάλαζ Χάραϊ), τον τερματοφύλακα της εθνικής Σερβίας Μπράνισλαβ Μίτροβιτς, τους συμπατριώτες του Μπόρις Βαπένσκι και Μίλος Τσουκ και τον Μαυροβούνιο Ούρος Τσούτσκοβιτς.

Η Έγκερ, η οποία έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Ουγγαρίας (πέρυσι έμεινε στην τρίτη θέση) και ισάριθμα κύπελλα, βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό και τις δύο προηγούμενες σεζόν, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν στις λεπτομέρειες και τα δύο παιχνίδια επί ουγγρικού εδάφους: 12-11 την περίοδο 2013-14 και 10-9 πέρυσι, σε ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά κόστισε στους πρωταθλητές Ελλάδας την πρόκριση στο final-6. Αύριο το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου έχει μία ευκαιρία να πάρει ρεβάνς και παράλληλα να κάνει το πρώτο βήμα προς την επίτευξη του στόχου του. Για μία ομάδα που πριν δύο εβδομάδες νίκησε (έστω και σε φιλικό) την πανίσχυρη πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί πλέον ανέφικτο.

Διαιτητές του αυριανού αγώνα θα είναι ο Τούρκος Χαλντούν Τοϊγκαρλί και ο Ρουμάνος Αντριάν Αλεξαντρέσκου.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας του Champions League:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο) – Πριμόριε Ριέκα (Κροατία)
Έγκερ (Ουγγαρία) – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μπαρτσελονέτα (Ισπανία) – Σπαντάου (Γερμανία)

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Προ Ρέκο (Ιταλία) – Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
Παρτιζάν Βελ. (Σερβία) – Τσόλνοκι (Ουγγαρία)
Όρβοσι (Ουγγαρία) – Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)

* Από τον Α’ όμιλο προκρίνονται στο final-6 οι δύο πρώτες ομάδες, καθώς και η διοργανώτρια Έγκερ. Από τον Β΄ όμιλο προκρίνονται οι τρεις πρώτοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024