Η ΕΟΕ πραγματοποίησε στα γραφεία της την παρουσίαση του έργου που αφορά τη μελέτη, τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου διαδικτυακού συστήματος προβολής Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ελληνική Ολυμπιακή ανέπτυξε τη Διαδικτυακή Πύλη με Θέμα τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς, η οποία περιλαμβάνει έναν τεράστιο πλούτο στοιχείων. Ο ιστότοπος από τον επόμενο μήνα θα είναι προσβάσιμος σε όλους, μέσω της ιστοσελίδας της (www.hoc.gr).

Ο αριθμός των εγγράφων που ψηφιοποιήθηκαν, τεκμηριώθηκαν και τοποθετήθηκαν στο ψηφιακό αποθετήριο έφτασε στις 40.000. Ανάμεσά τους, αποφάσεις της Ολομέλειας, χειρόγραφες επιστολές εξεχουσών προσωπικοτήτων του Ολυμπιακού κινήματος όπως ο Βαρόνος Πιέρ Ντε Κουμπερτέν, αποκόμματα εφημερίδων, βιβλία, χειρόγραφα, αφίσες, προγράμματα αγώνων, δοκίμια, φιλοτελικό υλικό από τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, πίνακες ζωγραφικής καθώς και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις αντικειμένων υψηλής πολιτισμικής αξίας.

Σκοπός του έργου, που συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και το ΕΣΠΑ, είναι να αναδειχθεί στο μέγιστο βαθμό η πολιτιστική κληρονομιά που σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς και παράλληλα να προστεθεί μια νέα, ολοκληρωμένη σειρά καινοτόμων υπηρεσιών προώθησης των Αγώνων ως πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ