Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κενυάτης επιχείρησε (και απέτυχε) να «κλέψει» στο μαραθώνιο του Ναϊρόμπι

Κενυάτης επιχείρησε (και απέτυχε) να «κλέψει» στο μαραθώνιο του Ναϊρόμπι

Ο Τζούλιους Ντζόγκου συμμετείχε στον Μαραθώνιο Στάντσαρτ του Ναϊρόμπι με στόχο να κερδίσει ένα από τα τρία μετάλλια που θα του απέφεραν και 6.000 ευρώ. Επειδή όμως δεν ήταν καλός δρομέας αποφάσισε να κλέψει. Όμως τον πρόδωσαν τα παπούτσια και ο ιδρώτας του.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Στάντσαρτ του Ναϊρόμπι στη Κένυα αποτελεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, στο οποίο φέτος συμμετείχαν, για 13η συναπτή χρονιά, πάνω από 17.000 διαγωνιζόμενοι.

Ωστόσο, μέσα σε αυτούς τους χιλιάδες μαραθωνοδρόμους υπήρξε κι ένας που δεν έτρεξε με τους όρους τους ευ αγωνίζεσθαι και θα έκανε τον… Φειδιππίδη να κουνιέται μέσα στον τάφο του, από τα νεύρα του.

Ο Τζούλιους Ντζόγκου αποφάσισε πως προκειμένου να κερδίσει ένα από τα τρία μετάλλια που θα του απέφεραν ένα χρηματικό έπαθλο της τάξεως των 6.000 ευρώ, θα έπρεπε να κάνει… λαμογιά καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξει να τρέχει για πάνω από 42 χιλιόμετρα.

Έτσι, σκέφτηκε ένα απλούστατο σχέδιο: να ξεκινήσει μεν τον αγώνα, αλλά κάποια στιγμή να κρυφτεί ανάμεσα στους θεατές του μαραθωνίου και προς το τέλος της κούρσας να βγει από το φιλοθεάμον κοινό και να διεκδικήσει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις.

Όπερ κι εγενετο: περίπου στο τελευταίο χιλιόμετρο και λίγο πριν την είσοδο των μαραθωνοδρόμων στο στάδιο, ο 28χρονος ξεπρόβαλλε από το κοινό και πήρε στο κατόπι τον δρομέα Σάντρακ Κίπτου που βρισκόταν στη δεύτερη θέση –τουλάχιστον, κράτησε τα προσχήματα και δεν κυνήγησε τον πρώτο…

Όπως βλέπουμε στο βίντεο παρακάτω, ο Ντζόγκου προσπέρασε με χαρακτηριστική άνεση τον (κουρασμένο και καταϊδρωμένο) Κίπτου και τελικά τερμάτισε δεύτερος.

Ωστόσο, ένας δημοσιογράφος αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί και αποκάλυψε στους διοργανωτές την απάτη του Ντζόγκου.

Οι διοργανωτές ανάγκασαν τον 28χρονο να βγάλει τα παπούτσια του για να δουν κατά πόσο αυτά έχουν φθαρεί, ενώ τον Ντζόγκου πρόδωσε και το γεγονός πως δεν είχε πάνω του ούτε μια στάλα ιδρώτα για κάποιον που μόλις είχε τρέξει 42 χιλιόμετρα.

Η διοργανώτρια αρχή μελέτησε τα βίντεο που υπήρχαν σε διάφορα σημεία του μαραθωνίου και τελικά έφτασε στο συμπέρασμα πως ο Ντζόγκου έτρεξε στην αρχή για μόλις ένα χιλιόμετρο!

Μετά, κρύφτηκε κάπου και ολοκλήρωσε την κούρσα του ανιδρωτί.

Κατόπιν τούτου, ο 28χρονος συνελήφθη από την αστυνομία για απόπειρα απάτης και από τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, μάλλον δεν πρόκειται να κατεβεί ξανά σε κάποιον μαραθώνιο…

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024