Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναλύοντας την αφίσα του νέου Star Wars: Πέντε ερωτήματα που προκύπτουν

Αναλύοντας την αφίσα του νέου Star Wars: Πέντε ερωτήματα που προκύπτουν

Μαρία Πετροπούλου Δυο μήνες πριν την πολυαναμενόμενη προβολή του Πόλεμος των Άστρων: Η Δύναμη ξυπνά, η Ντίσνεϊ, προς ικανοποίηση όλων, αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα την επίσημη αφίσα της ταινίας. Μια αφίσα, που αν την αναλύσει κανείς, κομμάτι κομμάτι, θα καταλήξει σε πέντε βασικά ερωτήματα ή συμπεράσματα. Η θέση της Ρέι είναι αμφιλεγόμενη Ο χαρακτήρας […]

Μαρία Πετροπούλου

Δυο μήνες πριν την πολυαναμενόμενη προβολή του Πόλεμος των Άστρων: Η Δύναμη ξυπνά, η Ντίσνεϊ, προς ικανοποίηση όλων, αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα την επίσημη αφίσα της ταινίας. Μια αφίσα, που αν την αναλύσει κανείς, κομμάτι κομμάτι, θα καταλήξει σε πέντε βασικά ερωτήματα ή συμπεράσματα.

Η θέση της Ρέι είναι αμφιλεγόμενη
Ο χαρακτήρας που θα υποδυθεί η Ντέισι Ρίντλεϊ, Ρέι, βρίσκεται στο κέντρο, λογικά επειδή είναι η βασική πρωταγωνίστρια. Ελάχιστα είναι γνωστά για εκείνη, αλλά ο τρόπος που κρατά το όπλο της, στην ίδια γραμμή με το φωτόσπαθο του Κάιλο Ρεν, υπαινίσσεται το ενδεχόμενο να βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τη Δύναμη του Σκότους. Παράλληλα, το όπλο της μπορεί να λειτουργεί και ως εμπόδιο ανάμεσα στον φωτεινό και στον σκοτεινό «κόσμο» της αφίσας. Ίσως αυτό υποδηλώνει ότι η Ρέι αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην Δύναμη του Φωτός και στην Δύναμη του Σκότους. Υπάρχει και η θεωρία ότι η ηρωίδα είναι κόρη του Χαν Σόλο και της Λέια Σκάιγουόκερ, συνδέοντάς την με τον Λουκ και Άνακιν Σκάιγουόκερ. Ο τελευταίος αναδείχτηκε στον πιο ισχυρό «κακό» του γαλαξία. Τον Νταρθ Βέιντερ.

Που είναι ο Λουκ;
Όταν ανακοινώθηκε ότι στην ταινία θα συμμετάσχουν οι Χάρισον Φορντ, Κάρι Φίσερ και Μαρκ Χάμιλ, ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος. Ωστόσο, δεν φάνηκε κάπου ο Λουκ. Πολλοί θεωρούν ότι θα είναι η μεγάλη αποκάλυψη της ταινίας, κάπως σαν την εμφάνιση του Γιόντα στο Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται. Πώς θα είναι, όμως, η αποκάλυψή του; Θα έχει επιστρέψει στην σκοτεινή πλευρά, όπως ο πατέρας του; Ή θα είναι πλέον ένας σοφός Δάσκαλος των Τζεντάι;

Μα ποιος είναι ο Κάιλο Ρεν;
Αυτή η «σκοτεινή» φιγούρα με την μεταλλική μάσκα είναι ο Κάιλο Ρεν. Οι πιθανότητες να είναι ο Λουκ είναι εξαιρετικά μικρές. Όμως, ποιος πραγματικά είναι ο Ρεν; Πότε αποφάσισε να ταχθεί με την Δύναμη του Σκότους; Υπάρχει η άποψη ότι ο Ρεν συνδέεται κάπως με τον Λουκ, είτε είναι ο γιος του είτε ανιψιός του. Μπορεί βέβαια να είναι απλά κάποιος που λατρεύει και προσκυνά τον Νταρθ Βέιντερ.

Τι ακριβώς είναι ο διαστημικός σταθμός, Death Star, στο φόντο;
Φαίνεται ότι, μετά τον Death Star, οι νέοι «κακοί» σχεδίασαν έναν νέο τεράστιο διαστημικό σταθμό και τον ονόμασαν Starkiller. Οι διαστημικοί αυτοί σταθμοί έχουν σφαιρικό σχήμα, έχουν δύναμη πυρός και μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρους πλανήτες.

Ποια είναι η διακριτική φιγούρα δίπλα στο ρομπότ R2D2;

Μάλλον έχουμε ξαναδεί τον χαρακτήρα αυτό και στο επίσημο τρέιλερ. Είναι η γυναίκα που δίνει στην Λέια το φωτόσπαθο. Και πώς ξέρουμε ότι είναι γένους θηλυκού; Δεν το γνωρίζουμε σίγουρα, αλλά υπάρχει η θεωρία ότι δίπλα από τον R2D2 στέκεται η Μαζ Κανάτα, ψηφιακή απεικόνιση γυναίκας πειρατή, που υποδύεται η Λουπίτα Νιόνγκο. Υπενθυμίζεται ότι το ρομπότ R2D2 έχει στηρίξει πολλές φορές τον Άνακιν Σκάιγουόκερ, τον Λουκ Σκάιγουόκερ και την Πριγκίπισσα Λέια, ενώ έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον Πόλεμο των Άστρων.

Όλες οι απορίες θα λυθούν στις 24 Δεκεμβρίου. Έως τότε, μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας, με ελληνικούς υπότιτλους.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024