Επιμέλεια: Πάνος Βασιλάκης

Το Σάββατο 24 και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στις 12:30 το μεσημέρι στο Polis art Cafe, στο Αίθριο της Στοάς του βιβλίου, θα γίνουν παραστάσεις Καραγκιόζη με τίτλο «Ο Καραγκιόζης Μετανάστης», με ελεύθερη είσοδο.

Η παράσταση αυτή οργανώνεται από την ΜΚΟ ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ, που υλοποιεί το Έργο «Όλοι μέσα στην παράγκα». Τίτλος ενδεικτικός του περιεχομένου, που έχει να κάνει με την στάση της ανοχής στον άλλον.

Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχνενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως ΕΕΑ Grants με Διαχειριστή Επιχορήγησης του Προγράμματος το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Στόχος του Έργου «Όλοι μέσα στην παράγκα» είναι η ενδυνάμωση της δημοκρατίας, η προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, η καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Για τον σκοπό αυτόν έχει επιστρατευτεί το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Καραγκιοζοπαίχτη Γιάννης Βουλτσίδης.

Σε όλους τους παραβρισκόμενους θεατές θα δοθεί το έντυπο με τίτλο «Η Δημοκρατία στα δύσκολα χρόνια – Οι ελληνικές Κοινότητες στην Τουρκοκρατία», του Νικόλα Δημητριάδη.

entertainment.in.gr