
Αντιπολίτευση κατά κυβέρνησης για την αποπομπή Σαββαΐδου
Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να καρατομήσει την γγ Εσόδων Κ.Σαββαΐδου.
Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να καρατομήσει την γγ Εσόδων Κ.Σαββαΐδου.
Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, αποδεικνύει ότι δεν πιστεύει στην ανεξαρτησία των θεσμών.
» Τελευταίο επεισόδιο στο εννιάμηνο σίριαλ η ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που -από την πρώτη στιγμή- βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Από τη μια δεσμεύονταν να ενισχύσουν την ανεξαρτησία της και από την άλλη την υπονομεύουν.»
Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «H κυβέρνηση επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία την αλλεργία της στις ανεξάρτητες αρχές και ότι λειτουργεί με νοοτροπία καθεστώτος. Αυτό κάνει και με τον εξαναγκασμό σε παραίτηση της γγ Εσόδων, κυρίας Κ. Σαββαΐδου, με πρόσχημα δικαστικές εκκρεμότητες.
» Η πραγματική επιδίωξη είναι ο απόλυτος έλεγχος σε έναν ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα, προκειμένου η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει απρόσκοπτη ‘παιχνίδια’ και ‘διευθετήσεις’ με επιχειρηματικά συμφέροντα.
» Τον απόλυτο έλεγχο επιθυμούσε και η κυβέρνηση Σαμαρά, για αυτό και προχώρησε τότε στην αποπομπή Θεοχάρη. Με τέτοιες πρακτικές, το καθεστώς διαφθοράς και διαπλοκής θα διαιωνίζεται.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο ΠΑΓΝΗ παιδί που έπεσε σε γκρεμό 11 μέτρων
- Η Ευρώπη απαγορεύει συναυλίες, αλλά το κοινό «ψηφίζει» Κάνιε Γουέστ
- Ιράν: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ συνεχίζονται
- Το αμφιλεγόμενο σχέδιο του βρετανικού στρατού για την τεχνητή νοημοσύνη
- Φάλαινα εμφανίστηκε ανοιχτά του Θεολόγου στον Βόρειο Ευβοϊκό – Δείτε βίντεο
- «Παράγουμε στην Ελλάδα»: Ενίσχυση έως 200.000 ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις
