Μοσκοβισί: Ευθύνη της κυβέρνησης η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
Αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης είναι η απόφαση για επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ή η εξεύρεση ισοδύναμων δημοσιονομικών μέτρων, σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιέρ Μοσκοβισί. Η Επιτροπή «είναι έτοιμη να συζητήσει με τις αρχές οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να φέρει εις πέρας την πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων του Μνημονίου» προσθέτει, ενώ επαναλαμβάνει ότι δεν πρότεινε η Κομισιόν το συγκεκριμένο μέτρο.
Αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης είναι η απόφαση για επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ή η εξεύρεση ισοδύναμων δημοσιονομικών μέτρων, σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιέρ Μοσκοβισί.
Η Επιτροπή «είναι έτοιμη να συζητήσει με τις αρχές οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να φέρει εις πέρας την πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων του Μνημονίου» προσθέτει, ενώ επαναλαμβάνει ότι δεν πρότεινε η Κομισιόν το συγκεκριμένο μέτρο.
Τα παραπάνω ανέφερε την Τρίτη ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε κοινή επιστολή που είχαν αποστείλει από τις 20 Αυγούστου η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη και ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης.
«Πριν από τις εθνικές εκλογές, η ελληνική υπηρεσιακή κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλει την εφαρμογή του μέτρου για τον ΦΠΑ για τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα για τις 16 Οκτωβρίου. Η νέα κυβέρνηση, κατά συνέπεια, θα μπορεί να λάβει μία απόφαση για το αν προτίθεται να εφαρμόσει την αρχική πρωτοβουλία, ή αν θα βρει εναλλακτικά δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση», τονίζει στην απάντησή του ο κ. Μοσκοβισί.
Διευκρινίζει δε ότι δεν ήταν πρόταση της Κομισιόν η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. «Η Επιτροπή δεν ζήτησε από την Ελλάδα να αλλάξει τη νομοθεσία σχετικά με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει με τις αρχές οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να φέρει εις πέρας την πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων του Μνημονίου», επισημαίνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Τζένιφερ Λόρενς και ο Τζος Χάτσερσον επιστρέφουν στο Hunger Games για να σώσουν το franchise
- Οι νέες πιθανότητες πρόκρισης για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ – Το σενάριο για «εμφύλιο» στα πλέι-οφ
- «Φραπές»: «Μας φλόμωσε στο ψέμα» – Αντιδράσεις των κομμάτων στην παρωδία της Εξεταστικής
- Θρίλερ με τον Δανό δότη σπέρματος: «Η πιθανότητα να αναπτύξεις καρκίνο πλησιάζει το 90%» – Τι λέει καθηγητής
- Καλιφόρνια: Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό αερίου – Τουλάχιστον 6 τραυματίες, σοβαρές ζημιές σε 3 κτίρια
- NCAA: Νέα τρομερή εμφάνιση και «τριαντάρα» του Αβδάλα (vid)

