ΕΚΤ: Έλληνες και ιρλανδοί, οι χαμένοι της κρίσης μεταξύ 2009-2013
Οι Ιρλανδοί και οι Έλληνες είναι αυτοί που υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε ό,τι αφορά τον ατομικό τους εισόδημα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης την περίοδο 2009-2013, με τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς να εμφανίζονται ως οι πλέον κερδισμένοι.
Οι Ιρλανδοί και οι Έλληνες είναι αυτοί που υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε ό,τι αφορά τον ατομικό τους πλούτο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης την περίοδο 2009-2013, με τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς να εμφανίζονται ως οι πλέον κερδισμένοι, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Αναλύοντας την περίοδο 2009-2013, οι εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ διαπίστωσαν ότι η Ιρλανδία έχασε περισσότερα από 18.000 ευρώ ανά άτομο και η Ισπανία περίπου 13.000 ευρώ.
Οι Έλληνες είδαν τον ατομικό τους πλούτο να μειώνεται περίπου κατά 17.000 ευρώ.
Αντίθετα, στην Ολλανδία και τη Γερμανία, ο κατά κεφαλήν πλούτος αυξήθηκε κατά 33.000 ευρώ και 19.000 ευρώ αντίστοιχα, εν μέρει χάρη στην αύξηση των οικονομικών επενδύσεων το διάστημα αυτό.
Τα στοιχεία αποτυπώνουν τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, επισημαίνει το Reuters.
Παρουσιάζοντας τα στοιχεία με αυτόν τον τρόπο, η ΕΚΤ αναγνωρίζει τις αποκλίσεις, αν και, όπως σημειώνει το πρακτορείο, δεν υπάρχουν και πολλά που να μπορεί να κάνει η κεντρική τράπεζα για να τις διορθώσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιατί ο Ερντογάν «αγάπησε» έναν παλιό του αντίπαλο – Άλλους τους φυλακίζει, κάποιους τους επιλέγει
- Η Ελλάδα καταδίκασε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
- Η Πολωνία εξοργισμένη ζητά να αφαιρεθεί παράσημο που έχει αποδώσει στον Ζελένσκι
- Οι ΗΠΑ χτύπησαν ταχύπλοο φερόμενων διακινητών ναρκωτικών
- Το Πεντάγωνο φιλοξένησε τις πρώτες στρατιωτικές συνομιλίες Ισραήλ – Λιβάνου με στόχο τη Χεζμπολάχ
- Κορυφαίοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι από ΗΠΑ και Κούβα συναντήθηκαν στο Γκουαντανάμο

