Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγικός θάνατος πρόσφυγα προσπαθώντας να περάσει τη Μάγχη

Τραγικός θάνατος πρόσφυγα προσπαθώντας να περάσει τη Μάγχη

Ένας ακόμη πρόσφυγας έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από εμπορική αμαξοστοιχία στη σήραγγα της Μάγχης κοντά στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία. Η δύναμη της πρόσκρουσης ήταν τέτοια που καθιστά προς το παρόν αδύνατη την αναγνώριση του φύλου, της ηλικίας ή της εθνικότητας του θύματος. Πρόκειται για τον 16ο πρόσφυγα που χάνει τη ζωή του στην περιοχή του Καλαί από τις 26 Ιουνίου στην προσπάθειά του να φτάσει στη Βρετανία.

Ένας ακόμη πρόσφυγας έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από εμπορική αμαξοστοιχία στη σήραγγα της Μάγχης κοντά στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία.

Όταν έφτασαν στην περιοχή γύρω στις 02:15 τα ξημερώματα της Παρασκευής τοπική ώρα, τα σωστικά συνεργεία διαπίστωσαν ότι η δύναμη της πρόσκρουσης ήταν τέτοια που καθιστά προς το παρόν αδύνατη την αναγνώριση του φύλου, της ηλικίας ή της εθνικότητας του θύματος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που το τρένο, εμπορική αμαξοστοιχία Eurotunnel από τη Βρετανία, έφτανε στην αποβάθρα στην γαλλική πλευρά, διευκρίνισε εκπρόσωπος του Eurotunnel.

Από το δυστύχημα δεν προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων, κατά την ίδια πηγή.

Πρόκειται για τον 16ο πρόσφυγα που χάνει τη ζωή του στην περιοχή του Καλαί από τις 26 Ιουνίου στην προσπάθειά του να φτάσει στη Βρετανία.

Την Πέμπτη πρόσφυγας από τη Συρία έχασε τη ζωή της παρασυρόμενη από αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο Α 16 του Καλαί, κοντά στη σήραγγα της Μάγχης. Ήταν ηλικίας περίπου 30 ετών και υπέκυψε στα τραύματά της αφότου διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Περίπου 4.000 ως 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από την ανατολική Αφρική, τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, βρίσκονται στην περιοχή του λιμανιού του Καλαί, ενώ περίπου 1.000 βρίσκονται λίγο πιο ανατολικά στην περιοχή της Δουνκέρκης, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν κάποια στιγμή να φτάσουν στη Βρετανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024